SAĞLIK

Hasan Ekici: Konya’nın Öncelikli Sorunu Su

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Konya Ovası’nda yaşanan kuraklık ve su sorununa dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde Çumra çiftçisinin su sorununa dikkat çekmek için yaptığı eyleme dikkati çeken Ekici, “Konya’nın öncelikli sorunu sudur. Ovada üretimin devamlılığı için su sorunu mutlaka çözülmeli” dedi.

Hasan Ekici: Konya’nın Öncelikli Sorunu Su

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Konya Ovası’nda yaşanan kuraklık ve su sorununa dikkat çekti.

“AHİ KANALI ATIL VAZİYETTE”

“Özelde çiftçilerimizin genelde Konya’mızın en önemli sorunu kuraklık ve susuzluk” diyen Hasan Ekici, “2013 yılında başlanan ve 2017 yılında bitirilmesi gereken 125 km’lik AHİ (Apa-Hotamış İletim) Kanalı yıllardır bitirilmedi. İktidarın göstermelik olarak açılışını yaptığı AHİ Kanalı’nda yaşanan çökmeler nedeniyle bir türlü su verilemedi. Milyonlarca lira harcanan proje şimdi atıl vaziyette bırakılmış. Bu projeyi çizen ve yapımını üstlenen firmalardan ise hesap sorulmadı” dedi.

“KOP İKTİDARIN UMRUNDA DEĞİL”

Geçtiğimiz günlerde Çumralı çiftçilerin susuzluk sorununa dikkat çekmek için yaptığı eylemi de hatırlatan Ekici, “Geçtiğimiz günlerde Çumralı çiftçilerimiz ovadaki susuzluğa dikkat çekmek için yol kapatarak eylem yaptı. Bu eylem hem ulusal hem de yerel medyada geniş şekilde yer aldı. Konya’mızda yeraltı suları ciddi manada çekildi. Çiftçilerimiz kuyu vursa da birçok yerde su çıkarılamıyor. Çare KOP’un bir an önce tamamlanması. Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı olarak kuruluşumuzdan bu yana en çok önem verdiğimiz konu Ovamızın su sorunu oldu. KOP, Apa Hotamış Kanalı, Afşar Barajı Hadimi Tüneli yılan hikâyesine döndü. Ama iktidar Kanal İstanbul’a milyarları akıtıyor. Çünkü orada rant var. KOP’ta çiftçi var. Hem de iktidara 20 yıldır sorgusuz sualsiz yüzde 70 oy veren çiftçiler var. Konyalılar var. KOP bitmiş, bitmemiş iktidarın umurunda mı?” İfadelerine yer verdi.

AdminAdmin