SİYASET

Hasan Ekici ;“Bağımlı olma, özgür ol!”

Gelecek Partisi Uyuşturucu İle Mücadelede Gelecek Modelini Anlatacak Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Başkanlığı “Bağımlı olma, özgür ol!” sloganıyla düzenleyeceği panelle Gelecek Partisi’nin uyuşturucu ile mücadele modelini anlatacak.

Hasan Ekici ;“Bağımlı olma, özgür ol!”

BİR YILDA UYUŞTURUCU SUÇUYLA İLGİLİ İŞLEM GÖREN ŞÜPHELİ SAYISI 63 BİN ARTMIŞTIR

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici programla ilgili yaptığı açıklamada “Maalesef Türkiye son yıllarda uluslararası uyuşturucu ticaretinde “transit ülke” konumundan “hedef ülke” “pazar ülke” konumuna geçmiştir. Yani uyuşturucu tüketiminin ve kullanımının arttığı bir ülke haline gelmiştir. Açıklanan birçok veri maalesef uyuşturucu kullanımının Türkiye’de hızla arttığını ortaya koymaktadır. Uyuşturucuyla ilgi işlem gören şüpheli sayısı 2020 yılında yaklaşık 231 bin kişi iken bu sayı 2021 yılında 294 bin kişi olmuştur. Bir yılda uyuşturucu suçuyla ilgili işlem gören şüpheli sayısı 63 bin artmıştır. Yine Adalet Bakanlığı verilerine göre 2021 yılında ceza infaz kurumlarındaki yaklaşık 297 bin tutuklu ve hükümlüden 100 bini uyuşturucu madde bağlantılı suçlardan tutuklu ya da hükümlüdür. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada “…haftada ortalama 5.000 uyuşturucu satıcısını veya imalat yapanı gözaltına alıyoruz…”  cümlesi de ülkemiz açısından durumun vahametini en yetkili ağız tarafından ortaya koymaktadır.” dedi

Ekici “Şehirlerdeki uyuşturucu kullanımının tespit edilmesi amacıyla atık su analizleri yapılmaktadır. Dünya Uyuşturucu Birliği tarafından analiz sonuçları yayınlanmaktadır. 2019 yılında 18 ilimizde atık su analizleri yapılmıştır. Atık su analiz sonuçlarına göre İstanbul her dönem Dünya’da 2. Sırada, Adana ise daima ilk 5 şehir içerisinde yer almaktadır. İl ve ilçe bazlı yapılan uyuşturucu risk analizlerinde maalesef Konya’mız da en riskli 15 ilimizden birisidir. Karatay ilçemiz de en riskli ilçelerimizden bir tanesi. Uyuşturucu tehlikesi şehrimizde ve ilçemizde, yani hemen yanımızda. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşadığı her yerde: Okulunda, dersanesinde, fakültesinde, caddesinde, kafeteryasında, AVM’sinde.” Dedi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYİ, YARINLARIMIZI KURTARMAK İÇİN VERİLEN BİR KURTULUŞ SAVAŞI OLARAK GÖRÜYORUZ

Ekici “Gençlerimiz, çocuklarımız, ailemiz, neslimiz yani geleceğimiz ciddi tehdit altındadır. Bu nedenle Gelecek Partisi olarak uyuşturucu ile mücadeleyi ülkemiz açısından bir milli güvenlik meselesi olarak değerlendiriyoruz. Uyuşturucu ile mücadeleyi de yarınlarımızı kurtarmak için verilen bir kurtuluş savaşı olarak görüyoruz.” Dedi.

Ekici son olarak “Uyuşturucu ile mücadelede önleyici tedbirler ve mücadele çok önemli. Aileler başta olmak üzere tüm toplumsal kesimlerde uyuşturucu tehdidine yönelik farkındalık, bilgilendirme ve biliçlendirme çalışmaları uyuşturucuyla mücadelenin toplumsal temelini oluşturmaktadır. Bu çerçevede Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı olarak teşkilat üyelerimizin aileleri başta olmak üzere tüm hemşehrilerimizin bilinçlenmesine katkı sağlamak ve iktidara geldiğimizde uyuşturucuyla nasıl mücadele edeceğimizi vatandaşlarımıza anlatmak amacıyla bu paneli düzenledik. Uyuşturucu ile mücadele partiler üstü bir mücadeledir. Bu nedenle parti farkı gözetmeksizin tüm hemşehrilerimizi yarın düzenleyeceğimiz panelimize davet ediyoruz. Uyuşturucuyla mücadelede başarılı olmamız için tüm toplumsal kesimlerin birlik ve beraberliği çok önemli.” dedi

30 Kasım Çarşamba günü saat 19.00’da Paşapark Selçuklu Otel’de düzenlenecek programa Gelecek Partisi Genel Başkan Yrd.-26. Dönem Konya Milletvekili Abdullah Başçı, Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Üyesi (İçişleri Pol. Bşk.) E. Vali İzzettin Küçük, Gelecek Partisi Gn. Bşk. Danışmanı ve Gül Gençlik Madde Bağımlıları Dernek Bşk. Yakup Özkurt ve Konya’daki uyuşturucu ile mücadele derneklerinin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılacak.

 

AdminAdmin