SİYASET

Gelecek Partisi Karapınar Belediye Başkan Adayı Yahya Akbaş Oldu.

Gelecek Partisi Konya’da İlçe Belediye Başkan Adaylarını açıklamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Taşkent belediye başkan adayını açıklayan Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı bugün de Kadınhanı belediye başkan adayını açıkladı.

Gelecek Partisi Karapınar Belediye Başkan Adayı Yahya Akbaş Oldu.

Kadınhanı’ndan kurucu ilçe başkanı Yahya Akbaş’ı aday gösterdiklerini söyleyen İl Başkanı Ahmet Arslan; “Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da memleketi olan şehrimizde belediye başkan adaylarımızı açıklamaya devam ediyoruz. İlçelerimizde aday müracaatlarımız oldukça yoğun, Genel Başkanımızla yaptığımız istişareler sonucunda hepsi de birbirinden değerli aday adaylarımız arasından bir kardeşimizi aday olarak belirliyoruz, bu bağlamda da Kadınhanı İlçemizde geçmişte büyük başarılara imza atan kurucu ilçe başkanımız Yahya Akbaş ile Belediye Başkanlığını alacağımıza inanıyorum” dedi.

Resim önizlemesi

Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığının açılışından 1 gün sonra Kadınhanı ilçe başkanlığının açılışını yaptıklarını dile getiren Kurucu Konya İl Başkanı ve Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici de yaptığı konuşmada, “Yahya Akbaş başkan daha o günden iddiasını ortaya koymuş ve ilk yerel yeçimlerde Kadınhanı belediye başkanlığını kazanarak Gelecek Partisine hediye edeceğini Genel Başkanımıza söylemişti. Bizler de bu süreçte Gelecek Partisi kadroları olarak Yahya Başkanımızın yanında olacağın ve Kadınhanı Belediyesine Gelek Partisi bayrağını dikerek Kadınhanı halkına da hak ettiği hizmeti götüreceğiz” dedi.

Kadınhanı’nda esnaflık yaptığını ve Süt Birliği yönetim kurulu başkanı olarak üreticilere hizmet ettiğini belirten Kadınhanı belediye başkanı Yahya Akbaş da Kadınhanı belediye başkanlığını hemşehrilerinin takdiri ile mutlaka kazanacaklarını beliretek, “ Beni bu göreve layık gören Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun, Konya Milletvekilimiz Hasan Ekici’nin, İl Başkanımız Ahmet Arslan ve İl Yönetim Kurulunuzun değerli üyelerinin güvenini boşa çıkarmayacağım, İnşallah önümüzdeki dönemde Kadınhanımızda çözülmedik hiçbir problem bırakmayacağız” dedi.

Resim önizlemesi

YAHYA AKBAŞ KİMDİR!

10.03.1972 yılında Konya Kadıhanı, Osmancık Mahallesinde doğdu.

İlk ve orta tahsilini Akmescit Mahallesinde, lise tahsilini ise Kadınhanı Ata İçil Anadolu Lisesinde yaptı.

Gülhane askeri tıp akademisi assubaylık bölümü tahsilini yarıda bırakarak baba mesleği çiftçiliği tercih etti.

Hayvancılık, Süt ve Süt ürünleri üzerine esnaflık yapan Yahya Akbaş 2 dönem Kadınhanı süt üreticileri birliği yönetim kurulu başkanlığı yaptı.

4 Yıldır Kadınhanı ilçe başkanlığını yürüten Akbaş 5 çocuk babası.

Resim önizlemesi

AdminAdmin