GÜNCEL

Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması’nda NEÜ Zirvede Yer Aldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Hukuk Fakültesi öğrencileri, İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) tarafından düzenlenen Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması’nın arabuluculuk aşamasında birinciliği elde etti.

Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması’nda  NEÜ Zirvede Yer Aldı

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması’nın arabuluculuk aşaması, Kadir Has Üniversitesinde gerçekleşti. Yarışmanın arabuluculuk aşamasında birinciliğe Necmettin Erbakan Üniversitesi takımı yerleşirken Bahçeşehir Üniversitesi takımı ikinci, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi takımı ise üçüncü oldu.

NEÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri; Efe Çalışkan, Kübra Yıldırım, Mustafa Rami Gökçek, Feyzanur Özdemir, Hasan Böget, Berkay Sözbilir’den oluşan takımın koçluğunu NEÜ Hukuk Fakültesi mezunu ve NEÜ Özel Hukuk tezli yüksek lisans programı öğrencisi Av. Mehmet Can Dalardıç yaptı.

Konu hakkında düşüncelerini dile getiren takım koçu Dalardıç, Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması’nın her yıl belirlenen farklı özel hukuk uyuşmazlığının arabuluculuk-tahkim yoluyla çözümlendiği, Türkiye’nin en prestijli farazi duruşma yarışmalarından olduğunu belirterek, “Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması arabuluculuk aşamasına takım halinde 4 aylık bir hazırlık sürecini tamamlayarak katıldık ve köklü hukuk fakültelerinin takımları önünde birinci olduk. Başta takım kaptanı Efe Çalışkan olmak üzere tüm takım üyelerimizi kutluyorum. Eminim takımımız aynı özveri ile yarışmanın ikinci aşaması olan tahkim yargılamasında da başarısını sürdürecektir. Bu süreçte her konuda bizlere destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nuran Koyuncu ve hocalarımıza takımım adına teşekkür ediyorum” dedi.

AdminAdmin