EĞİTİM

Geleceğin Hekimleri, Mesleğe İlk Adımlarını Attı

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 2023 – 2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi. Törende 245 öğrenci beyaz önlük giyme heyecanı yaşadı.

Geleceğin Hekimleri, Mesleğe İlk Adımlarını Attı

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen törende Üniversitenin yaklaşık 50 yıllık geçmişe sahip köklü bir eğitim kurumu olduğunu söyledi. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinin ÖSYM tercih listesinde bu yıl 6’ncı sırada yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Eken, akademik ve bilimsel başarıların yanı sıra TEKNOFEST başta olmak üzere ulusal ve uluslararası yarışmalarda önemli dereceler elde ettiklerini bildirdi.

Prof. Dr. Eken, Selçuk Üniversitesinin uluslararası derecelendirme kuruluşlarının sıralamalarında kayda değer yükseliş yaşadığını belirterek “Aşı çalışmalarıyla da dünyada söz sahibi bir Fakülteye sahibiz. Diğer taraftan özellikle eğitim anlamında gösterdiği performansı göz kamaştırıcı olan Tıp Fakültemiz, TEKNOFEST’te 3 ödülün sahibi oldu. Öte yandan Hastanemiz sağlık alanında gerek ilimiz gerek bölgemize hizmet veriyor, önemli katkılar sağlıyor. Gecesini gündüzüne katıyor. Günlük ortalama 4 bin hastaya hizmet veriyor ve yakınlarıyla birlikte 30 bine yakın bir sirkülasyon var. Bu sayılar, Tıp Fakültesi Hastanemizin bölgeye katkısının en iyi göstergelerinden birisidir. Aynı zamanda öğrencilerimiz pratik eğitimlerini gerçekleştiriyor. Bir yandan bakıldığında tecrübe edinerek alanlarında en iyi olacakları anlamına da geliyor.” diye konuştu.

Prof. Dr. Eken, Üniversite olarak toplumu ilgilendiren konularda hassasiyet gösterdiklerini, sağlıkçıların pandemi ve 6 Şubat depreminde özveriyle çalıştığını sözlerine ekledi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, öğrencilerin sağduyulu, eleştirel bakmasını, saygın ve yetkin mezun olmalarını amaçladıklarını anlattı. Öğrencilerin sadece Türkiye için değil, tüm dünya için çalışmasını hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. Selvi, şunları kaydetti: “Öğrencilerimiz; nerede bir mazlum, nerede yardıma ihtiyacı olan bir insan varsa onları düşünsünler, tespit etsinler, kamuoyu oluştursunlar ve yardıma gitsinler diye düşünüyoruz. O yüzden uluslararası hekim yetiştirme çabasındayız. Bugün yine Afrika’da Selçuk Üniversitesinden doktorlar var. İlk yardım faaliyetleri yapan, bunu oradaki insanlara öğreten hekimlerimiz var. Geçen yıl yine Suriye’de Azez’de, İdlib’de çalışan hekimlerimiz oldu. Oradaki sağlık görevlilerine eğitim veren hekimlerimiz, hocalarımız oldu. Öğrencilerimizi yalnızca 6 yıl boyunca ülkemizde değil, tüm dünyada ‘nerede yardım ihtiyacı olan, nerede bir mazlum varsa onları görsünler, yardıma koşsunlar, sesleri gür çıksın’ diye yetiştirmek istiyoruz.”

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesini dereceyle kazanan öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Sonrasında 245 öğrenciye beyaz önlükleri giydirildi.

Törene Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Göküş, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Koplay, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Nadire Ünver Doğan, Doç. Dr. Metin Gündüz, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Burcu Yormaz, Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, öğretim elemanları, öğrenciler ile aileleri katıldı.

AdminAdmin