GÜNCEL

“Filistin’e Mektup” Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

• Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen “Filistinli Kardeşlerimize Mektup” isimli yarışmanın ödülleri sahiplerini buldu. Duygu dolu cümlelerini kağıda döken öğrenciler Filistin’de yaşanan zulme bir kez daha dikkat çekti. • Kazandıkları ödül tutarlarını Filistin’e bağışlayan öğrencilere Başkan Pekyatırmacı 2 bin TL vererek jest yaptı.

“Filistin’e Mektup” Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

Filistin’de yaşanan vahşete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Filistinli Kardeşlerimize Mektup” yarışmasının ödülleri düzenlenen törenle kazanan öğrencilere verildi. Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ortaokul ve lise kategorisinde düzenlenen yarışmaya 36 okul başvuru yapmıştı.

Resim önizlemesi

 

Dereceye giren öğrencilerin kazandıkları ödülü Filistin için bağışlamasına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da kayıtsız kalmayarak öğrencilerin her birine 2 bin TL hediye verdi.

Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesis binasında gerçekleşen ödül programı Kuran tilaveti ile başladı. Düzenlenen törene Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Arabacı, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Konya Şube Başkanı Adem Ceylan, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayacılar: “ Bu etkinlikler zulme karşı duruşumuzu ortaya koyuyor”

Resim önizlemesi

Konuşmada ilk olarak söz alan Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar yaşanan insanlık trajedisine vurgu yaparak sözlerini şöyle tamamladı; “Bu çalışmayı toplumsal duyarlılığı artırmak, öğrencilerimizin duygularını edebi ifadelerle ifade edebilmesine fırsat sunması açısından son derece önemli ve anlamlı buluyoruz. Tabii yangın büyük. Bu tür tepkiler, bu tür etkinlikler yangının söndürülmesine yetmeyecek. Bunun hepimiz farkındayız. Yangının büyüklüğüne nazaran belki bu tür çalışmalar bir kova su mesafesinde bile olmayacak. Ancak zalime ve zulme karşı duruşumuzu göstermesi, safımızı belli etmesi adına karınca misali, menzile varamasak bile o yolda olduğumuzu göstermesi adına son derece anlamlı olduğunu düşünüyorum.”

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Yiğit: “ Filistin’in özgürlüğü Türkiye’nin ve İslam Dünyasının güçlenmesiyle gerçekleşecektir”

En büyük dualarının Filistin’de yaşanan zulmün sona ermesi olduğunu söyleyen Konya İl Milli Eğitim

Müdürü Murat Yiğit: “Bu etkinliği SEDEP projesi kapsamında gerçekleştiren belediyemizi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Önemli bir proje. Yıllardır benim de takip ettiğim bir proje. Gerçekten değerler eğitimi anlamında Türkiye'de örnek gösterilen projelerden birisi. Bu etkinliğimizde de Filistinli kardeşlerimize mektup yarışması düzenlendi. Filistin'in huzuru yine bizim milletimizin, islam dünyasının yeniden güçlenmesiyle, buralara hakim olunmasıyla gerçekleşecektir. Çünkü bizim dinimiz merhameti, adaleti öğütlüyor bize bizden kötülük gelmez. Bizim kültürümüzde bu yok” dedi.

Başkan Pekyatırmacı: “Tüm bu zulümlere karşılık kazananlar yine Müslümanlar olacak”

Resim önizlemesi

Çok zor günlerden geçildiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; “Zor zamanlar yaşıyoruz. Dünyada savaşlar, katliamlar, zulümler devam ediyor. Filistin ve Kudüs bizim için en önemli mekanlardan biri. İbrahim Aleyhisselamın, Hazreti Musa'nın, Hazreti İsa'nın pek çok peygamberin gelip geçtiği yaşadığı bölgeler ve en son Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in Miraca yükseldiği yer. Bütün insanlık için, bütün dinler için kutsal mekanlar kutsal belde. Ama ne yazık ki bu kutsal belde yıllardır zulüm altında İsrail zulmü altında yine inim inim inliyor ve son 2 buçuk aylık süreye kadar pek çok zulüm gördü ama böyle bir katliamı, böyle bir zulmü, bu zamana kadar Filistin yaşamamıştı. Bugün ne yazık ki terörist İsrail devleti tarafından Filistin'de Gazze bölgesinde kadın, çocuk, yaşlı, hasta demeden katliamlar yapılıyor. Soykırım yapılıyor. Büyük bir zulüm ve katliam gerçekleştiriliyor. Ama ben bakıyorum Filistinli kardeşlerimize onlar Bakara suresinin 155, 156 ve 157’nci ayetlerini öyle güzel yaşıyorlar ki az önce kardeşimiz kıraatinde bu ayetleri okudu. “Allah sizleri mallarınızla, canlarınızla imtihan edecek eksiltecek ama siz bize Allah yeter diyeceksiniz. Kazananlar da siz olacaksınız” diyor ayetinde. Filistinli kardeşlerimiz bu ayetleri çok güzel yaşıyorlar. Ne mutlu onlara. Onlar bütün bu zulümlere rağmen bütün yalnızlıklara rağmen bize Allah yeter diyorlar ve ben inanıyorum ki onlar bütün insanlığa bütün dünyaya en güçlü mesajı veriyorlar. İnşallah bu zulüm bitecek, bu katliamlar bitecek. Kudüs özgürlüğüne kavuşacak ama buradan bütün insanlığın alması gereken çok güçlü bir mesajın olduğunu düşünüyorum, inşallah insanlığın kurtuluşuna da bir vesile olur diye dua ediyorum. Tabi ki biz Müslümanların yapması gereken çok şey, üzerimize düşen çok görev var. Bizler Müslümanlar olarak duyarsız olamayız. Umarsız davranamayız. Üzerimize düşen görevlerimizin, sorumluluklarımızın farkında olmamız gerekiyor. Bu manada yapmamız gereken çok iş var. Ben İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü tebrik ediyorum. Bizim yıllardır birlikte devam ettirdiğimiz SEDEP projemize yaptıkları katkılar, ortaya koydukları projeler dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bugün de burada Filistinli kardeşlerimize, buradan ortaokulda, lisede okuyan gençlerimizin birer mektup yazması da önemli bir görev. Bu farkındalığı yaşıyor olmak, bu sorumluluğu hissedebiliyor olmak da önemli bir görev. O yüzden ben bu yarışmaya ilgi gösteren bu yarışmaya katılan bütün okullarımızı tebrik ediyorum. Bütün değerli idarecilerimize, müdürlerimize teşekkür ediyorum. Mektup yazan kardeşlerimizi de tebrik ediyorum burada biz belki bazı öğrencilerimize ödül vereceğiz ama bütün mektup yazan öğrencilerimiz aslında ödülü hak ediyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah Filistin'in özgürlüğü Kudüs’ün kurtuluşu sizlerle birlikte,

Resim önizlemesi

gençlerimiz ile birlikte olacak. Biz gençlerimize, çocuklarımıza yöneliyoruz. Onların gelecekte çok daha büyük işlere imza atacaklarına inanıyoruz. Tekrar yarışmaya katılan tüm kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Ödül töreninde, ortaokul ve lise kategorilerinde birinci olan yarışmacılar yazdıkları mektupları seslendirdi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilerin ödülleri programa katılan protokol tarafından takdim edildi.

AdminAdmin