YEREL

Filistin’de Yaşanan Zulüm “Gün Doğmadan” İsimli Tiyatro İle Anlatıldı

Akşehir Belediyesi, kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında “Gün Doğmadan” isimli tiyatro oyununu Akşehirlilerle buluşturdu

Filistin’de Yaşanan Zulüm “Gün Doğmadan” İsimli Tiyatro İle Anlatıldı

. Filistin halkının haklı direnişini ve Mescid-i Aksa’nın dokunaklı hikâyesini sahneye taşıyan “Gün Doğmadan” oyunu, seyircilere duygu yüklü bir serüven yaşattı. Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, “Kudüs ve Filistin’de yaşanan trajedinin sergilendiği bu oyunda, oradaki acı dramı hep birlikte hissettik” dedi.

Turistik bir gezi için yola çıkan fakat kaybolduktan sonra Mescid-i Aksa'nın gerçek hikâyesiyle ve Filistin’de yaşanan zulümle yüzleşen Ömer ve Kenan isimli iki dostun uyanış öyküsünün anlatıldığı “Gün Doğmadan” adlı tiyatro oyunu, Akşehir Kültür Merkezi’nde seyircilerle buluştu. Yusuf Engin Gezer'in yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği oyun; Yusuf Duru, Hayrettin Batur, İsmail Hakkı Arıtemiz ve Metin Benli gibi usta oyuncuların performanslarıyla sergilendi.

Akşehir Belediyesi tarafından sahneye taşınan “Gün Doğmadan” oyunu, seyircilere duygu dolu anlar yaşatarak büyük beğeni topladı.

Oyunun ardından bir konuşma gerçekleştiren Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; “Gerçekten duygulandık, çok söze hacet yok. Bugün bir kez daha anladık ki Kudüs’teki duruşumuz bizi kurtaracak inşallah. Tiyatro ekibimize, bu güzel ve anlamlı oyunu Akşehirlilerle paylaştığı için gönülden teşekkür ediyorum. Kudüs ve Filistin’de yaşanan trajedinin sergilendiği oyunda oradaki acı dramı hep birlikte hissettik. Cenab-ı Allah’tan, Filistinli kardeşlerimiz için gücümüz neye yetiyorsa, neleri yapabiliyorsak bizlere nasip etmesini diliyorum. Akan kanın bir an önce durması ve bağımsız bir Filistin devleti için tüm kalbimizle dua ediyoruz” dedi.

Başkan Akkaya, konuşmasının ardından tiyatro ekibine hediye takdiminde bulundu.

Tiyatro oyununa Başkan Akkaya’nın yanı sıra; Akşehir Garnizon Komutan Vekili Yarbay İbrahim Polat, Akşehir İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, belediye yöneticileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

AdminAdmin