GÜNCEL

Ferhas İnşaat'ın önceliği kalite

Konya’da inşaat sektöründe 1993 yılından bu yana faaliyet gösteren Ferhas İnşaat’ın önceli her zaman kalite oluyor. Çizgilerinden asla ödün vermeden çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Firma Sahibi Abdullah Sapmaz, “Kalite bizde her şeyden önce gelir” dedi.

Ferhas İnşaat'ın önceliği kalite

Sektörde hem eğitimli olduğunu hem de okul hayatının ardından giriş yaparak tecrübeler kazandığını dile getiren Ferhas İnşaat Firma Sahibi Abdullah Sapmaz, “1992 Konya doğumluyum. Evliyim, 2 çocuk babasıyım, inşaat mühendisiyim. Karadeniz Teknik Üniversitesi Gümüşhane Mühendislik Fakültesi'nden 2014 yılında mezun oldum. Karatay Üniversitesi'nde de yüksek lisans sürecim oldu. Üniversiteden mezun olur olmaz İstanbul ve Ankara'da tecrübe edinmek için çalıştım. Sistemi öğrendim. 8 senedir bu işin içerisindeyim. Askerden geldikten sonra da 2015 yılında aile şirketimiz Ferhas İnşaat'ta işe başladım” dedi.

2.jpg

YAKLAŞIK 30 YILLIK TECRÜBE

Ferhas İnşaat olarak yaklaşık 30 yıldır sektörde var olduklarını söyleyen Abdullah Sapmaz, “Firmamız Babam Halil Sapmaz tarafından 1993 yılında kurulmuş. İlk olarak Bosna Hersek Mahallesinde 200 konutluk bir kooperatifle işe başlamış. 1998 yılında tamamlanan kooperatiften sonra 2000 yılında Selçuklu'da M1 Merkez civarında bir 40, bir de 43 villaya başlamış. Babamlar, Konya'ya ilk kez villa siteyi getirenler arasında yer alıyor. 2000'lerin başında babamlar Ferhas İnşaat'ın temelleri atılıyor. Yeni stadyum güzergahında 96 daireden oluşan Korukent sitesini tamamlıyorlar. Ardından 2012 yılından beri de Şefikcan Caddesi'nde yer alıyoruz. Buradaki üçüncü projemizi yapıyoruz. Genel olarak konut yapıyoruz ve altında ticari dükkanlar yer alıyor. Ağırlıklı olarak Selçuklu bölgesinde; Yazır, Sancak, Bosna Hersek, Hacı Kaymak, Hocacihan bölgelerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

1-abdullah-sapmaz-1.jpg

‘ÇİZGİMİZDEN ASLA ÖDÜN VERMEYİZ’

Belirli bir çizgide hareket ettiklerini ve bundan asla ödün vermediklerini kaydeden Abdullah Sapmaz, “Ferhas İnşaat olarak belirli bir çizgimiz bulunuyor ve bundan asla ödün vermeyiz. 2+1,3+1, 4+1 daireler inşa ediyoruz. İnşaatın içine alçı kullanmak yerine mutlaka kaba sıva yaparız Parapetlerimizde tuğla yerine beton kullanırız. İşçiliğe azamiye önem gösteririz. 18 yıldır aynı ustalarla çalışıyoruz. Kalite bizde her şeyden önce gelir. Malzemenin iyisi, işçiliğin iyisi paradan da diğer maddi şeylerden de her zaman önce gelir. En iyi reklamımız tavsiyedir. İnsanların birbirine tavsiye etmesi, memnun kalmaları bizim için daha önemlidir. Yaptığımız işin, imalatın da her zaman arkasındayız” dedi.

onemli.jpg

KORUKENT PROJESİ MARKAYA İVME KATTI

Ferhas İnşaat olarak Korukent projelerinin markalarına ivme kattığını söyleyen Abdullah Sapmaz, “2008- 2012 yılları arasında M1 Merkez güzergahında 96 daireden oluşan Korukent projesinde iyi bir imaj yakaladık. Orası bizim için pik yaptığımız dönem diyebiliriz. Şuanda hali hazırda devam eden projemiz de bulunuyor. Şefikcan Caddesi'de Kalekent Sitesi projemizi yapıyoruz. 3+1 dairelerden net 135 metrekare net alana sahip, toplam 13 katlı ve 48 daireden oluşuyor . Dairelerde giyinme odası, ebeveyn banyosu, kileri, kış bahçesi, kapalı otoparkı bulunan Kalekent sitemizi 2023 mart ayında teslim etmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

01.jpg

‘TÜRKİYE GENELİNDE PROJELER YAPMAK İSTİYORUZ’

Hedeflerini Türkiye geneline hizmet etmek olduğunu vurgulayan Abdullah Sapmaz, “Türkiye genelinde inşaat çizgisini en beğendiğim firma NEF'tir. Bu firmayı kendime idol olarak görüyorum. İnşallah biz de aynı şekilde o tarzda bir şirket olma yolunda büyümeyi hedefliyoruz. Konya dışına da çıkmayı, Türkiye genelinde projeler yapmayı hedefliyoruz. Birçok şehir gezdim ama konut anlamında yaşanılabilir en iyi konutu Konya' da yapıyoruz. Diğer şehirlerde metrekare olarak Konya'dan çok daha küçük evler yapılıyor. Bizler Konya'daki geleneği Türkiye'ye yaymak istiyoruz” dedi.

img-7093.jpg

‘KAZANCIMIZI İŞİMİZE YATIRIYORUZ’

Kazançlarını işlerine yatırarak yollarına devam ettiklerini söyleyen Abdullah Sapmaz, “Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanımız Mücahit Aydın'ın çok sevdiğim bir sözü var. Bir işte kazanıyorsan kazancının yüzde 80'ini işine yatırmalısın. Yüzde 20'sini kişisel hayatına harcayabilirsin. Eğer o yüzde 20 az gelirse, yüzde 80'den kısmayacaksın. Daha çok çalışıp yüzde 20'yi artıracaksın diyor. Ben de bu sözden hareketle böyle çalışmaya gayret gösteriyorum” ifadelerini kullandı.

resim-1.jpg

‘GENÇ MÜSİAD’IN BÜYÜK KATKISI OLDU’

Ticari ve özel yaşantısında Genç MÜSİAD’ın yerinin her zaman ayrı olduğunu dile getiren Abdullah Sapmaz, “Genç MÜSİAD'ın hem özel hayatıma, hem de ticari yaşantıma büyük katkıları oldu. 2015 yılında ilk programa konuk olarak katılmıştım. O programdan çok şey öğrenmiştim. Ardından üye oldum ve düzenli olarak programlara katıldım. 2019 yılında ilk kez yönetim kuruluna girdiğimde kendi kendime daha hiç bir şey bilmediğimi fark ettim. Toplantı düzenlemeyi, kurumsallığı öğrendim. Bunu kendi işime de uyguladım ve işimde de verimini gördüm. MÜSİAD sayesinde ilk defa yurt dışına çıktım. Almanya'da AGİK programına katıldım. 3T programlarının büyük katkılarını gördüm. Kendimizi tanıttık, başkalarıyla tanıştık ve ticaret yaptık. MÜSİAD'a hayatıma yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Eğer bir iş yapıyorsanız, girişimciyseniz mutlaka bir STK'ya dahil olmanız lazım diyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

AdminAdmin