GÜNCEL

Erdal: Amacımız mesleki gelişime destek vermek

Bilgilendirme ve eğitim seminerlerine hız veren Konya SMMM Odasında ‘SGK Denetim Usul ve Esasları İle İşveren Uygulamaları’ semineri düzenlendi. Başkan Abdil Erdal, “Yönetim kurulu olarak mali müşavirlik sınavlarına yönelik etüt eğitimleri, kurs programları, hazırlık, ihtisas eğitimleri müfredatını hazırladık ve kayıtlarını hızla ele alarak eğitimlerimizi uygulamaya başladık” dedi.

Erdal: Amacımız mesleki gelişime destek vermek

onya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ev sahipliğinde düzenlen ‘SGK Denetim Usul ve Esasları İle İşveren Uygulamaları’ adlı bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Abdil Erdal, Başkan Yardımcısı Celal Emiroğlu, Konya SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, SGK Denetmenleri Okan Şahin ve Hasan Yavuz, Mevlana Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcıları İlknur Yakar ve Ali Yuvak, SMMMO üyeleri ve stajyerleri katıldı.

amacimiz-mesleki-gelisime-2.jpg

‘İHTİSAS EĞİTİMLERİNE ÖNEM VERİYORUZ’

SMMMO Yönetim Kurulu olarak ihtisas eğitimlerine önem verdiklerinin altını çizen Başkan Abdil Erdal, “Şu anda eğitim seminerimizin kayıtları Türkiye geneli katılımla tamamı dolmuş durumdadır. Yönetim kurulu olarak mali müşavirlik sınavlarına yönelik etüt eğitimleri, kurs programları, hazırlık, ihtisas eğitimleri müfredatını hazırladık ve kayıtlarını hızla ele alarak eğitimlerimizi uygulamaya başladık. Bu dönem eğitimlerimizi içerik olarak biraz daha geliştirerek hem eğitim kadrosunda hem de kurs içeriğinde değişiklikler yaptık. Ayrıca ihtisas eğitimlerine önem veriyoruz. Yatırım teşvik mevzuatı ve indirimli kurlar vergisi uygulaması eğitimimize meslektaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Beş grup halinde eğitim planımız hazırlandı ve iki grup eğitimi tamamladı. Diğer grup da devam ediyor. Bunun yanında Ekim ayı içerisinde, ‘İnşaat Sektöründe Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları ’konulu ihtisas eğitimimizi gerçekleştireceğiz. Ayrıca YMM sınavlarına hazırlık, ihtisas kursumuz devam etmektedir. KGK bağımsız öğrencilere yönelik sürekli eğitim kurumumuza yoğun ilgiyle devam etmekte bu yıl üçüncüsünü düzenledik, dördüncüsünü de düzenlemeyi planlıyoruz. Amacımız; meslektaşımızla bütünleşen, meslektaşına her türlü eğitim imkanlarını sunan, mesleki eğitime ve gelişime destek veren bir yönetim modeli uygulamak” diye aktardı.

amacimiz-mesleki-gelisime-5.jpg

‘DENETİMLER VE TEFTİŞLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’

Konya SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere kurumumuzun en önemli görevleri arasında kayıt dışı istihdam, sahte sigortalılık, sahte iş yeri tespiti, iş kazası incelemesi, asgari işçilik tespiti gibi konularda denetmenler ve müfettişler vasıtasıyla denetim ve teftiş gerçekleştirilmesi yer almaktadır. Yapılan denetimler sigortalı, hak sahibi, işveren ve sosyal güvenlik kurumu hak ve yükümlükleri açısından çok yönlü bir denetim sistemini kapsamaktadır. Bugünkü sunumuzda denetmen arkadaşlarımız SGK tarafından yapılan denetimlerde işveren, işveren vekili, iş yeri çalışanları ve siz mali müşavirler tarafından yapılan iş ve işlemlerde dikkat edilmesi gereken hususları aktaracak ve sonrasında sorularınıza cevap vereceklerdir. Yapılacak olan tüm sunumun tüm katılımcılar açısından verimli olmasını diliyorum.” Konuşmaların ardından SGK Denetmenleri Okan Şahin ve Hasan Yavuz, Mevlana Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcıları İlknur Yakar ve Ali Yuvak ‘SGK Denetim Usul ve Esasları İşveren Uygulamaları Bilgilendirme’ konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

• SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

amacimiz-mesleki-gelisime-1.jpg

amacimiz-mesleki-gelisime-4.jpg

AdminAdmin