GÜNCEL

Emine Erdoğan’dan Başkan Altay’a tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkanlığı'na seçilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı tebrik etti.

Emine Erdoğan’dan Başkan Altay’a tebrik

ebrik mesajını sosyal medyada yayınlayan Emine Erdoğan, “Bu vesileyle, özünde dayanışma olan kültürümüzden ilhamla dünyada barışçıl kentlerin yaygınlaşacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz gün Güney Kore’nin Daejeon şehrinin ev sahipliği yaptığı UCLG Dünya Yerel ve Bölgesel Liderler Zirvesi’nde, 7 bölge teşkilatından katılan üye belediyelerin yaptığı seçim sonrası; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Güney Kore Daejeon Büyükşehir Belediye Başkanı Jang-Woo Lee, Uruguay Montevideo Büyükşehir Belediye Başkanı Carolina Cosse ve Hollanda Lahey Büyükşehir Belediye Başkanı Jan Van Zanen’in birer yıl UCLG Başkanlığı yapması için fikir birliğine varılmıştı. Buna göre Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olarak görev yapacağı kararlaştırılmıştı. Başkan Altay, dünya genelinde 240 binden fazla yerel yönetimin temsil edildiği Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkanlığı’nın 2023 yılında başkanlığını yapacak.

AdminAdmin