SAĞLIK

Ekici’den İsrail Saldırılarına Tepki: İsrail’e de İsrail’i Savunanlara da Lanet Olsun

Dün gece İsrail tarafından Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen saldırının ardından aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 500’ün üzerinde kişi öldürüldü. İsrail’in saldırılarına tepki gösteren Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, “Gazze’de işlenen insanlık suçlarını lanetliyoruz Katil İsrail ile birlikte onun işlediği insanlık suçlarına ortak olan, seyirci kalan, bu insanlık düşmanı çetenin cürümlerini "savunma hakkı" diyerek savunanları da lanetliyoruz!” dedi.

Ekici’den İsrail Saldırılarına Tepki: İsrail’e de İsrail’i Savunanlara da Lanet Olsun

Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne İsrail tarafından düzenlenen kanlı saldırıda aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 500 kişiden fazla insan hayatını kaybederken, uluslararası kamuoyundan da tepkiler gelmeye devam ediyor.

Türkiye’de de kanlı saldırı birçok şehirde vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici de İsrail’in Gazze ablukası ve kanlı hastane saldırısına sert tepki gösterdi.

Günlerdir tüm dünyanın İsrail’in katliamlarına tanıklık ettiğini ancak birçok dünya devletinin saldırılar karşısında sessiz kaldığını kaydeden Ekici, şunları söyledi:

 

“TÜM BU GÖRÜNTÜLER GÖK KUBBEYİ İNLETİYOR”

Katil İsrail’in gözlerini öyle bir kan bürümüş ki, nihayet en masum, en savunmasız, en çaresiz insanların bulunduğu hastaneleri de vurmaya başladı. Kadın, çocuk, yaşlı, sivil diye ayırmaksızın her yaştan binlerce insanların parçalanmış cesetleri çöken binaların enkazı altında. Tarihlerin en büyük, en tehlikeli ve korkunç saldırılarını denizden, havadan ve karadan bombalarla gerçekleştiriyorlar. Şehirleri, kasaba ve köyleri yakıp yıkıyor, taş taş üstünde bırakmamaya ant içmişler. Gazze’den yükselen dumanlar, çığlıklar ve imdat feryatlarına karşın holiganlar gibi halay çekiyorlar. Filistinli analar babalar korkunç yıkımın enkazında lime lime olmuş yavrularını bağrına basarak feryat ediyorlar. Tüm bu görüntüler gök kubbeyi inletiyor”

Batılı ülke başkanlarına da seslenen Hasan Ekici, “Terör devletinin ardına ip gibi dizilmiş ve hala savunma hakkından bahseden Batılı ülke başkanlarına soruyorum. Sizin kendi dininizin, yaşam formunuzun, felsefenizin hiç mi vicdanı yok? En ufak bir vicdan kırıntısı da mı kalmadı kalplerinizde. Bu derece mi tutsak oldunuz bu çete devletine? Çıkın artık bu Holokost kompleksinden, kendinize gelin. Meselenin Yahudilik olmadığını, tüm dünyaya ve insanlığın değerlerine, kutsallarına savaş açanın ırkçı Siyonizm olduğu açık değil mi?”

 

“GÜN, DİRENİŞ GÜNÜDÜR”

İsrail’in saldırılarını savunanlara da lanet okuyan Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, şöyle konuştu:

“Gazze’de işlenen insanlık suçlarını lanetliyoruz Katil İsrail ile birlikte onun işlediği insanlık suçlarına ortak olan, seyirci kalan, bu insanlık düşmanı çetenin cürümlerini "savunma hakkı" diyerek savunanları da lanetliyoruz! Masum hasta, yaşlı, çocuk, kadınların bulunduğu hastaneleri acımasızca vuran bu ırkçı Siyonist rejimle barış ve normalleşmeye umut bağlayanlara sesleniyorum. Ey körfez ülkeleri işte ardına ip gibi dizildiğiniz ve zillete mahkûm edildiğiniz İsrail bu! Ey Amerika! Bu katil sürüsüne ve dünyanın dört bir yanında teröre verdiğin desteğin hesabını elbet sen de bir gün vereceksin! Ey İslam işbirliği teşkilatı üyeleri artık kendinize gelin. Kaybedecek neyiniz kaldı! Onurunuza sahip çıkın! Kadınlarınıza, çocuklarınıza, gençlerinize sahip çıkın! Bu katil sürüsünün kanlı postallarıyla, kirli kurşunlarıyla, necis elleriyle sadece Mescid-i Aksa kirletilmiyor, işte hastanelerimiz vuruluyor! Gazze insanlığın utancı bir açık hava hapishanesine döndürüldü! Ey Kınamaktan bile korkan, kınamaktan öteye icraat ortaya koyamayan ülkeler size sesleniyoruz? Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne olmalı? Fosfor bombalarıyla, konvansiyonel silahlarla savaş suçu işleyen, hastaneler vurulurken askerleri halay çeken bu caniler çetesinin daha ne yapması gerekiyor yaptırımlarınıza maruz kalması için! Gök kubbeyi inleten alçaklıklara karşı onurlu sesini yükselt! Ne varsa sende var ey halk! Gün direniş günüdür”

 

“İSRAİL’LE TÜM İLİŞKİLER DONDURULMALIDIR”

İktidara İsrail’le ticari ve askeri anlaşmaları iptal etmesi çağrısında bulunan Ekici, “Derhal İsrail ile tüm ilişkiler dondurulmalıdır. Elçileri gönderilmelidir. İsrail’le tüm ticari, askeri vs. anlaşmalar lağvedilmelidir” dedi.

AdminAdmin