GÜNCEL

Eğitim-İş’ten, Cumhuriyet Balosu

Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü nedeniyle Eğitim-İş Konya Şubesinin düzenlediği Cumhuriyet balosunda yapılan konuşmalarda, cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkılacağı mesajı verilerken, baloya katılım yoğundu.

Eğitim-İş’ten, Cumhuriyet Balosu

Anemon otelde düzenlenen Cumhuriyet Balosuna Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, genel merkez yöneticileri, Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, yönetim kurulu üyeleri, CHP Konya il yönetim kurulu üyeleri ve sendika üyeleri katıldı.

 

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul galaya katılanlara teşekkür ederek, “Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü kutlu olsun.  Bundan 100 yıl önce kurulan Cumhuriyetimizle birlikte Türk Ulusu oluşturulmuş ve Türk Milleti kimliğine kavuşmuştur. Cumhuriyet demek, çağdaşlık, özgürlük, adalet ve aydınlık bir Türkiye demektir.  Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleri olarak, Milletimizle birlikte Cumhuriyet’in ve değerlerinin sonsuza kadar sahiplenicisi olacağız. Öğrencilerimizi de geleceğimizin sahipleri olarak bu ülküde yetiştirmeye devam edeceğiz. 1923’ten günümüze, bizi bir arada barış içinde yaşatan, tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve değişim hamlesini gerçekleştiren Cumhuriyetimizin Kurucusu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını büyük bir onur ve kıvançla kutluyorum” dedi.

Resim önizlemesi

Eğitim emekçilerinin sesi olmaya devam edeceğiz

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay’da konuşmasında Eğitim-İş’in eğitim emekçilerinin sesi olmaya devam edeceğini belirterek, “Biz halkız birlikte Cumhuriyet bayramımızı kutlarız. Çünkü bizim kültürümüzde emperyalizme boyun eğmemiş ve cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve milletimiz vardır. Bugün sizlerle birlikte Eğitim-İş olarak 140 bine ulaştık. Sırtımızı sizlere dayadık ve gücümüzü de sizlerden aldık. Her yerde aynıyız ve mücadelemizde birdir. Her çocuğumuzun geleceği için biz varız. Bu ülkede her çocuğumuzun eğitim hakkına sahip çıkıyoruz. Üyemiz olsun olmasın bütün öğretmenlerimizin yayındayız. Biz tüm eğitim emekçilerinin sesi olmaya devam edeceğiz. Eğitimin-İş’in karakterinde bağımsızlık vardır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, özgürlük ve bağımsızlık bizim karakterimizdir.  Atatürk ’süz bir cumhuriyet bayramı kutlanmak isteniyor. Biz buna izin vermeyiz. Bunun yanında artık doktoru da öğretmeni de döveriz demeye getirildik. En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramımızda, Başöğretmenimiz Atatürk’ü ve Cumhuriyetimizi yaşatacağız.  Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.      

Cumhuriyetin görevi fikri, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirmektir

Eğitim-İş Genel Örgütlenme Sekreteri İlhan Yaşar konuşmasında Cumhuriyetin en büyük görevinin fikri, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirmek olduğunu dile getirerek, “Cumhuriyetin en büyük görevi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmektir. Bunu biz öğretmenlere yüklemiştir. Bizlerinde bu görevi ne kadar yerine getirdiğimiz yaşadığımız Türkiye’den görülmektedir. Laik eğitimden söz edilmeyen, eğitimin para ile alınıp satılan ayrılacak haline dönüştürülen, ÇEDES’ le eğitimci olmayanların okullara sokulmuş bir Türkiye’deyiz. Her zaman yılmadan, korkmadan mücadele ettik etmeye de devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emeğimize ve ülkemize yönelik her saldırı karşısında sarsılmaz bir kale gibi Eğitim-İş’i bulacaktır. Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”

Resim önizlemesi

Konuşmaların ardından tayini çıkan Eğitim-İş Eski Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit’e, sendikaya katkılarından dolayı Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul tarafından plaket verildi. 

Daha sonra sahneye çıkan TSM Sanatçısı Mine Geçili, Kenan ve Mustafa Öztürk’ün söyledi şarkılara, türkülere ve marşlara galaya katılanlar, bayraklarla eşlik etti.

AdminAdmin