GÜNCEL

Dünya’dan, Türkiye’ye afet desteği gelmeye devam ediyor

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen afetzedeler için dünyanın birçok noktasındaki farklı kurumlar aracılığı ile Türkiye'ye yardım eli uzanmaya devam ediyor.

Dünya’dan, Türkiye’ye afet desteği gelmeye devam ediyor

Yüzyılın felaketinden etkilenen depremzedeler için gönderilen yardımlar kapsamında bugün, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Danimarka İngiltere ve Pakistan, daha önce gönderdikleri desteğe ek olarak gönüllülerin organize ettiği yardım kampanyalarıyla, aktif rol oynayan  ülkeler oldu.

Bunun yanı sıra ünlü İtalyan oyuncu Michele Morrone, Türkiye'ye gelerek depremzedeler için yardım faaliyetlerine katıldı.

ABD, İngiltere, Fransa, İspanya, Belçika, Almanya, İtalya, Belçika, Hollanda, Macaristan, Meksika, Kanada, Güney Kore, Malezya, Endonezya, Çin, Japonya, Suudi Arabistan olmak üzere toplam 18 ülkede başlatılan uluslararası dayanışma kampanyası ile yaşanan afet sonrası ortaya konulan küresel dayanışma ruhunun güçlendirilmesi hedefleniyor. Kampanyada, yaşanan asrın felaketinin hemen ardından Türkiye'ye gerek arama kurtarma ekipleri, sağlık personelleri ve yardım göndererek, gerekse destek mesajı vererek yardım eli uzatan ülkelerin gösterdiği küresel dayanışmanın önemi vurgulandı. 18 ülkenin hem geleneksel hem de dijital medya mecralarında “Seninleyiz Türkiye” sloganları ile afetin büyüklüğü, yapılan yardımlar ve Türkiye ile dayanışma vurgusunu içeren görseller ve içerikler paylaşıldı

AdminAdmin