YEREL

Dünya Şoförler Günü’nde Başkan Akkaya’dan Kadın Otobüs Şoförüne Ziyaret

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; Dünya Şoförler Günü münasebetiyle bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Dünya Şoförler Günü’nde Başkan Akkaya’dan Kadın Otobüs Şoförüne Ziyaret

Bu ziyaretleri kapsamında Akşehir Şehirlerarası Otogar’ına giden Başkan Akkaya buradaki otobüs şoförlerinin günlerini tebrik etti. Başkan Akkaya’ya Belediye Meclis Üyesi Mevlüt Karayiğen’de eşlik etti. Akşehir’in Şehirlerarası Otobüs firmasında tek kadın şoför olarak çalışan Funda Çepel’i de tebrik eden Başkan Akkaya, Çepel’in kullandığı otobüse binerek kısa bir seyahatte yaptı. Seyahat esnasında Kadın Şoför Funda Çepel’le sohbet eden Başkan Akkaya böyle bir mesleği tercih ederek dikkatli bir şekilde otobüsü kullanan Çepel’i tebrik etti.

Dünya Şoförler Günü münasebetiyle tüm şoförlerin günlerin tebrik ettiğini ve onlara kazasız belasız mesleklerini icra etmelerini dilediğini belirten Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya “Akşehir otogarımızda şoförler günü münasebetiyle şoförlerimizi tebrik ederken Akşehir’deki otobüs firmamızda uzun yıllardır kadın kaptan şoför olarak görev yapan Funda hanımla karşılaştık. Kendilerine ait otobüslerinde 3 kaptandan biri olarak görev yaptığını öğrendik. 4 nesildir Funda hanımın ailesi bu mesleği yapıyormuş. Bizde az önce Funda hanımla beraber küçük bir seyahat yaptık, gerçekten çok güzel araç kullanıyor. O aracı kullanırken çok rahat kahvenizi, çayınızı yudumlayıp rahat bir yolculuk yapabilirsiniz, aracı sarsmıyor. Bu noktada kendilerini tebrik ediyorum. Sağlıcakla kazasız belasız yolculuklar diliyorum. Akşehir’imizde, Akşehir’imizin şirketinde böyle bir kadın kaptan şoför olmasından da gurur duyduğumuzu belirtiyorum” dedi.

Akşehir’e ait bir şehirlerarası otobüs şirketinde kadın otobüs şoförü olarak çalıştığını ve 31 yaşında olduğunu söyleyen Funda Çepel “8 yaşında bir kızım var. 2 yıldır aktif olarak kendimize ait otobüste şehirlerarası otobüs şoförlüğü yapmaktayım. 4 kuşaktır, 4 nesildir bu işteyiz. Ayriyeten kamyonlarımız, tırlarımızda var ama bizim için otobüs bambaşka” dedi.

Şoförlük mesleğine 9 -10 yaşından beri araç kullanarak başladığını ifade eden Çepel “11-12 yaşından itibaren otobüstü, tırdı bu tür araçları kullanmaya başladım. Bu meslek baba mesleği, ata mesleği. Babamdan bana kalan bir şey, baba kız yollarda çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Yolcular İlk 5 Dakika Tedirgin Oluyor

Otobüste seyahat eden yolcuların ilk beş dakika boyunca tedirginlik yaşadığını söyleyen Funda Çepel “Daha sonra konforlu bir şekilde seyahat ettiklerini anlayınca hepsi güzel bir şekilde seyahat etmeye başlıyorlar ve arkalarına yaslanarak devam ediyorlar. Tabi ilk 5 dakika falan yolcularımızın kafaları şöyle bir koridordaki arada oluyor ve ondan sonra mutlu bir şekilde arkalarına yaslanıp devam ediyorlar, inerken de yolcularımızdan teşekkür alıyoruz” dedi.

Akşehir’den birçok noktaya otobüsle yolcu götürdüğünü söyleyen Çepel “En uzun olarak İstanbul Kırklareli seferimiz var ve bu sefer 17 saat sürüyor ama yine de bizim için zevkli geçiyor ve bu işi severek yapıyoruz. Normal şartlarda zor bir iş ama uykumuzu aldıktan sonra hiçbir sorun olmuyor” ifadelerini kullandı.

Meslek hayatı boyunca küçük yada büyük çaplı bir kaza yaşamadığını belirten Funda Çepel “Yolculuklarımız esnasında polislerimiz olsun, jandarmalarımız olsun bizi durdurduklarında biraz şaşırıyorlar. Mesela geçenlerde İstanbul’dan çıktım geliyorum, yolculuk esnasında jandarma tarafından durdurulduk. Jandarmalar ‘ben sizi internette görmüştüm’ dediler ve fotoğraf çektirdiler. Bayanlar sanırım daha temkinli oluyorlar ve hiçbir kaza yaşamadık bugüne kadar. Erkek meslektaşlarımda bana çok iyi davranıyor, onlarda benimle gurur duyuyor ve ‘bir bayan kaptanımız var bizim için ayrıcalık’ diye sevgiyle saygıyla karşılıyorlar” dedi.

Bir Kadın Her Şeyi Başarır

Yaptığı mesleğin zor olduğunu ama tüm kadınların yapabileceğine vurgu yapan Funda Çepel “Bir kadın her şeyi başarı diye düşünüyorum. Bir işin erkeği yada kadını yoktur. Bir kadın istedikten sonra her şeyi başarabilir, yeter ki insan kendine güvensin” diye konuştu.

Annesinin otobüs şoförlüğü yapmasından gurur duyduğunu ifade eden Funda Çepel’in 8 yaşındaki kızı Öykü Hilal’de “İleride belki bende annem gibi otobüs şoförü olabilirim ama benim en büyük hayalim trafik Polisi olmak” dedi.

Akşehir Belediye başkanı Dr. Salih Akkaya Akşehir’in tek kadın otobüs şoförü Funda Çepel ile kızı Öykü Hilal’e çeşitli hediyeler takdim etti.

Başkan Akkaya’dan Şoförler Odasına da Ziyaret

Dünya Şoförler Günü ziyaretleri kapsamında Akşehir Şoförler ve Otomobilciler Odasını da ziyaret eden Başkan Akkaya burada Oda Başkanı Fikri Kurt ve diğer şoförlerin günlerini tebrik etti.

Başkan Akkaya “Şoförler Odası Başkanımızın nezdinde tüm şoför arkadaşlarımızın günlerini tebrik ediyorum, günlerini kutluyorum. Allah kaza bela vermesin. Bu günün sizler için güzel hizmetlere, bereketli bol kazançlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Akşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Fikri Kurt’ta Başkan Akkaya’ya teşekkür ederek “Her zaman esnafın yanında, şoförün yanında, zanaatkarın yanındasınız. Pandemi de olsun, şimdi olsun hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadınız. Şahsım ve odamız üyeleri adına size çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

AdminAdmin