SİYASET

Dr. Karaca, Milletvekili Aday Adayı

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca il başkanlığından istifa ederek, düzenlediği basın toplantısında Deva Partisi Konya Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Dr. Karaca, Milletvekili Aday Adayı

Deva Partisi Konya İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına Deva Partisi Konya İl Başkan vekili Hasan Bestil, yönetim kurulu üyeleri, milletvekili aday adaylarıyla partililer katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Deva Partisi Konya İl Başkan vekili Hasan Bestil, “Partimizi daha ileriye taşımak ve iktidar olmak bizlere nasip olur. Milletvekili aday adayı olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Partimiz Deva Partisi bu seçimlerde güçlenerek çıkacağına inanarak, ülkemizin sorunlarının devası olacaktır” dedi.

Resim önizlemesi

 Deva Partisi Konya Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Dr. Seyit Karaca, “Toplamda 631 günlük il başkanlığımız sürecinde yarısı pandemi şartlarında olmak üzere 31 ilçemizde teşkilatlanma çalışmalarımıza başladık. Bugün itibariyle 26 ilçemizde çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık ve seçimlere hazırlandık. Kuruluşumuzdan bu yana bizlerin yanında yer alan tüm teşkilat mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Neden DEVA Partisi sorusunun cevabını sizlerle defalarca konuştuk. Son süreçte maalesef gerekçelerimizi haklı çıkartan birçok hadise daha tezahür etti. Deprem gibi çok büyük bir felaketi yaşadık. 11 ilimizi doğrudan etkileyen afet sonucu maddi ve manevi çok büyük yıkımlar oldu. Halen yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz.

Resim önizlemesi

 

Bugün itibariyle 42 gündür her gün başka bir acıya şahit olarak acılarımızı tazeliyoruz. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan (C.C.) rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm bu yaşananlara baktığımızda bir kez daha görüyoruz ki, 14 Mayıs 2023 tarihinde ülkemiz için çok önemli bir seçime gidiyoruz. Partimizin ilk günden itibaren savunduğu, bizim için “sistemsizlik” anlamına gelen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin değiştirilip, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş açısından son derece önemli bir seçim. Koalisyonları öcü gibi gösterip 50+1 zorunluluğu nedeniyle seçim öncesi yıllardır birbirine demedik laf bırakmayanların bir araya geldiği 5 yıllık bir süreci geride bırakıyoruz. Çocuklarımızın psikolojik ve ruhsal çöküntüye girmesine sebep olacak laflarla birbirlerine karşı hakaretleri havada uçuşturanlar 5 yıldır kayıtsız şartsız bir teslimiyetle birbirlerini ağırlamaktalar. Ülkemiz birkaç alanda bari yapılan iyiler dışında toplamda yüzde 50 bari iyiye doğru yol alsa görmezden gelelim diyoruz ama yanlış iliklenen ilk düğme olduğu için üzerine bina edilen neredeyse her şey yanlışla neticelendi. İktidar, bir grubun yönlendirmesiyle “uzaya gitmekten” söz ederken maalesef depremden etkilenen illerimizin bazılarına 48 bazılarına 72 saatte karayolu ile bile gidemedi. Sistem içerisinde tek kişiye bağlı alınan kararlar, sistemi içinden çıkılmaz hale getirdi. İlimiz özelinde iktidar mensupları tamamlanmayan yatırımlar konusunda yılların ihmalini şimdi de depremi bahane göstererek acizliklerini nihayet kabul ettiler. Elbette Konya’nın metro yatırımından önce tüm deprem bölgemizin imarı gelir, trafik sıkıntımız varsın bir beş yıl daha devam etsin de 11 ilimizin yaraları bir an önce sarılsın. Keşke kasır yapacağımıza diğer hayati yatırımlarımıza kaynak ayırsaydık. Ancak ne öncelik belirlemesi yapılmaması ne de yatırımların takip edilmemesi nedeniyle bitmeyen Konya yatırımları Allah (CC.)’ın izniyle bizim dönemlerimizde tamamlanacaktır.”

Resim önizlemesi

Vatandaşlarımızla köprü vazifesi kurmak için aday adayıyız

Karaca vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları tespit edip, sorunlarının çözümü için köprü vazifesi kurmak adına aday adayı olduklarını da ifade ederek, “ Bizler de seçim sisteminin icaplarını yerine getirmek adına, sahada vatandaşımızla iç içe sorunu yaşayan ile sorunu çözecek olanlar arasında köprü vazifesi kurmak adına 28.dönem milletvekili seçimlerinde aday adayı olmaya karar verdik.

 

Burada şu hususa özellikle vurgu yapmak isterim: Partimiz birçok yönü ile 1983’te Turgut Özal’lı Anavatan Partisi, 2002’de Genel Başkanımızın da içinde bulunduğu ve tam bir takım oyunu ile ülkeyi yöneten Ak Parti iktidarı dönemlerini andırmaktadır. Genel Başkanımız Anadolu’nun ortalama insan profilinin tüm özelliklerini bünyesinde barındıran yılların esnafı bir aileye mensuptur. Halktan biridir. Son derece donanımlı eğitim hayatı ve dünyayla entegre geçmişi de onun bu vasfını sürdürmesine engel teşkil etmemiştir. Kısacası halk adamıdır.  Bizler de ilimizin çeşitli mahallelerinde hayata başlamış Konya çocuklarıyız. Partimiz de bu ilkeleri göz önünde bulundurarak adaylık müracaatlarında yüksek meblağlarda ücretler belirlememiş, tam tersine en düşük ücret alan partiler arasında, gençlerimiz ve kadınlarımız için, engelli vatandaşlarımız için daha da pozitif ayrımcılıklar yapmıştır. Şu ana kadar müracaatta bulunan adaylarımızın profilleri incelendiğinde belki de en genç liste olacaktır. Bu “isimsiz” kahramanlar partimizi Konya’da bugünlere nasıl başarıyla getirdiyse bundan sonra da takım çalışmasıyla ülkemiz için çalışacaklardır. Ben bu anlamda henüz devam eden aday adaylığı müracaat süreci çerçevesinde tüm vatandaşlarımızı partimize davet ediyorum. Bu itibarla ülkemizin bu hayati seçiminde tüm vatandaşlarımıza şahsım ve ekibimiz adına saygılarımı sunuyor, seçimlerde partimizi desteklemeye davet ediyorum. Şartlar ne olursa olsun bizlerin ülkemiz ve ilimiz için her zaman çalışmaya devam edeceğimizi ilan ediyor, katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

 

AdminAdmin