EĞİTİM

Doğanhisar MYO öğrencileri, Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’ni Ziyaret Etti

Selçuk Üniversitesi Doğanhisar Meslek Yüksekokuluna (MYO) yeni kayıt yaptıran öğrenciler, Oryantasyon Programı kapsamında Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edip Alaeddin Keykubat Yerleşkesi hakkında bilgi aldı.

Doğanhisar MYO öğrencileri, Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’ni Ziyaret Etti

Senato Salonu’nda öğrencilerle bir araya gelen Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Selçuk Üniversitesi, Konya ve Doğanhisar hakkında bilgi verdi. Öğrencilere başarılı bir eğitim hayatı dileyen Prof. Dr. Eken, “Doğanhisar MYO bizim için ayrı bir öneme sahip bir meslek yüksekokulumuz. Çok nadir ilçede senato gerçekleştirdik. Bu ilçelerden birisi de Doğanhisar. Dolayısıyla Doğanhisar’ı çok seviyoruz. Tarihi ve doğal güzelliklerin olduğu bir ilçe. Diğer taraftan elbette ki Selçuk Üniversitesi kimliğini taşıyacaksınız. Bu kimlik gerçekten onur ve gurur verici bir kimlik.” dedi.

Resim önizlemesi

Prof. Dr. Eken, Üniversite olarak köklü geçmişinin yanında ulusal ve uluslararası düzeyde önemli başarılara atan bir eğitim kurumu olduklarını söyledi. Selçuk Üniversitesinin özgün güzelliklere sahip olduğunu ifade eden Eken, “Doğanhisar gibi yemyeşil bir kampüse sahibiz. Kampüsümüz yaklaşık yüzde 60 oranında yeşil alana sahip. Bu yeşil alanın da büyük bir kısmı park halinde. Şarj istasyonları, havuzlar, yürüyüş yollarını bünyesinde bulunduran bir kampüse sahibiz. Bu noktada da UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralaması’na girmiş durumdayız. Dünya düzeyinde yeşil bir Üniversiteyiz. Türkiye ve dünyada ön plana çıkan fakültelere sahibiz. Önemli aşı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Dünya Sağlık Örgütü listesine giren 2 aşımız var. Sizler böyle bir Üniversitede okuyacaksınız. Mezunlarımız kültür, sanat, müzik başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafında faaliyet gösteriyor. Alanınızla ilgili olarak hem ülkemizde hem de yurt dışında değerli çalışmalar gerçekleştireceğinize inanıyorum.” diye konuştu.

Resim önizlemesi

Doğanhisar MYO Müdürü Prof. Dr. Hasan Hüseyin Doğan, Oryantasyon Programı’nın düzenlenmesinden dolayı Rektörlük yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür etti. MYO düzeyinde ilk Senato Toplantısı’nın Doğanhisar’da gerçekleştirildiğini aktaran Doğan, Oryantasyon Programı kapsamında Rektörlüğü ziyaret eden ilk MYO olma özelliğine sahip olduklarını dile getirdi.

MYO öğretim elemanlarının da eşlik ettiği ziyaret, soru – cevap bölümüyle sona erdi.

AdminAdmin