SİYASET

DEVA Partisi'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Dr. Seyit Karaca

Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan Ankara’da 75 belediye başkan adaylarını açıkladığı toplantıda, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Dr. Seyit Karaca’yı, Ilgın Belediye Başkan Adayı olarak Seyit Ali Nadaroğlu’nu ve Cihanbeyli Belediye Başkan Adayı olarak Mulla Sarı’yı açıkladı.

DEVA Partisi'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkanı  Adayı Dr. Seyit Karaca

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 75 belediye başkan adaylarını açıkladığı toplantıda, önce seçimleri kazanacağız. Sonra DEVA belediyeleriyle tüm ülkeye demokrasi nasıl yerelden yükselir beraber göstereceğiz diyerek, “Bu ülkede belediye deyince insanların kafasında ilk çağrışım yapan kelime ranttır. Belediye seçimlerini bir rant kapma yarışı olarak görüyorlar. Bir rant paylaşım yarışı olarak görüyorlar. Belediyecilik arkadaşlar, bir rant kapma, rant paylaşma yarışı değildir. Belediyecilik hizmet yarışıdır ve bu hizmeti temiz bir şekilde yapmanın yarışıdır. İşte biz bu inançla bu ilkeyle yola çıktık. Ve inşallah arkadaşlar göreceğiz ki bizim başkanlarımız örnek belediyecilik nedir, tüm Türkiye'ye gösterecekler. Asgari ücret açıklandı. Ülkenin cumhurbaşkanı çıktı öyle yıl ortasında artış falan yok dedi. Peki, aynı ülkenin aynı iktidarı demiyor mu? 2024 yılında yüzde 36 enflasyon olacak diye. Merkez Bankası'nın açıkladığı ve TÜİK' in makyajlanmış enflasyonuna göre hesap edilen hedef, rakam yüzde 36 değil mi? Bu ne demek? Şu anda ülkenin iktidarı asgari ücret alan bütün işçilerin ve sabit Türk lirası cinsinden maaşı olan herkesin 2024 yılının sonu geldiğinde yüzde 36 fakirleşeceğinin ilanı değil mi bu. Hesap basit. Maaş yılsonuna kadar sabittir. Fiyatlar yüzde 36 artacak. Ne demek? Her ay her ay her ay daha fakirleşeceksiniz. Öyle Temmuz ayı geldiğinde de ben dinlemem anlamam demek. Her Allah'ın günü satın alma gücü düşecek bu ülkede. DEVA Partililer olarak biz sapasağlam ve dimdik şekilde tam demokrasi hedefimizden şaşmadan yürümeye devam etmek zorundayız arkadaşlar. Biz doğru yerde duruyoruz. Ancak bizim üzerimize düşen bu durduğumuz doğru yeri vatandaşlarımıza daha iyi anlatmak, daha sık anlatmak, daha çok anlatmak. Biz hukuk ve adalet hedefimizden şaşmadan yürümeye devam edeceğiz. Ne demişti büyük şairimiz Mehmet Akif? ‘Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki hak yoludur, dönme binmeyiz, yürürüz.’ Hep beraber yürüyeceğiz inşallah, hep beraber önce seçimleri kazanacağız. Sonra DEVA belediyeleriyle tüm ülkeye demokrasi nasıl yerelden yükselir göstereceğiz. Hükûmetin ilk on ayki icraatından memnun musunuz, değil misiniz? Bunun da bir mesajı olacak bu yerel seçimler. Bu yerel seçimler vatandaşlarımıza hükûmeti uyarmak için bir fırsat veriyor. Vatandaşımız ben sana oy vermiştim ama yanlış yoldasın, yanlış yapıyorsun, bu ülke fakirleşmeye devam ediyor, bu ülkede adaletsizlik hukuksuzluk çoğalıyor mesajı vermek için de çok önemli bir fırsattır. Dolayısıyla biz bütün bu yerel seçim çalışmalarımızda ne diyeceğiz. Biz daha etkin yönetiriz iyi yönetiriz, diyeceğiz. Temiz yönetiriz diyeceğiz; ama aynı zamanda diyeceğiz ki eğer hükûmeti, iktidarı uyarmak istiyorsanız Yerel seçimler aynı zamanda hükûmete sarı kartı göstermenin çok önemli bir vesilesidir diyeceğiz.”

Konya’yı DEVA Belediyeciliğiyle tanıştıracağız

Deva Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Seyit Karaca, “Konya’yı DEVA Belediyeciliğiyle tanıştıracağız. İddialı olduğumuz DEVA Belediyeciliği, öz kaynaklarını geliştirecek, merkezi yönetime bağımlı olmadan iş ve hizmet üretecek kurumsal yapıya sahip, yeni ve güçlü bir DEVA Belediyeciliği anlayışıdır. Ayrıca haksız kazanca ve Yolsuzluğa Geçit Vermeyen Katılımcı ve Çoğulcu Demokrasiyi İşleten İnsan Odaklı ve Eşitlikçi Kentler Kuran bir DEVA Belediyeciliği anlayışı getireceğiz. Bunun yanında Geleceğin Şehirlerini Kuracak, Ulaşım ve Erişim Sorunlarını Çözecek, Çevre, Kültür ve Spor Dostu Şehircilikle, Hayat Kalitesi Yüksek bir Belediyeciliği Getireceğiz” diye konuştu

AdminAdmin