SİYASET

Deva Partisi Genel Başkanı Babacan Çeltik’te Vatandaşlarla Buluştu

Çeltik’te vatandaşlarla buluşan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin yanında olan Deva Partisi olarak, iktidarı çiftlerimizin ve ülkemizin sorunlarının çözümü noktasında uyardıklarını söyledi.

Deva Partisi Genel Başkanı Babacan Çeltik’te Vatandaşlarla Buluştu

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Çeltik ilçe Başkanı Osman Tosun’un oğlu Kerim’in düğüne katılmak için Konya’nın Çeltik ilçesine gelerek, düğüne katılan vatandaşlarla ve çiftçilerle sohbet etti.

Resim önizlemesi

Çeltik ilçesinde Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Başkanları da eşlik etti. Düğünde Babacan’a ve heyete Konya usulü düğün yemeği ikram edildi. Burada düğüne katılan vatandaşlarla ve çiftçilerle bir araya gelen Babacan, mevcut ekonomik tablo ile seçim sürecine dair bilgilendirmelerde bulunarak, sorunları dinledi.

 

Bölgede başlayan tahıl hasadıyla ve çiftçilerin yaşadığı sorunlar hakkında düğüne katılan çiftçiler Ali Babacan’a, TMO’da yaşanan randevu krizi nedeniyle hasat ettiğimiz ürünü acil ihtiyaçlarından dolayı açıklanan rakamın çok altında tüccara satmak zorunda kaldıklarını anlatarak, 4,5-5 TL. Gibi rakamlara arpa satışı gerçekleştiğini, bunun da tonda 2.000 TL. Civarında zarar anlamına geldiği, buğdayda da benzer bir sorunun kısa bir süre sonra yaşanacağı belirtiler. Ayrıca daha önce yapılan kota anlaşmaları çerçevesinde pancar ekimi yapan ve bu anlaşma çerçevesinde desteklerini alan çiftçilerin keyfî bir şekilde kotalarında azaltmalara gidildiğini, su sıkıntısı da bölgenin en önemli sorunu olarak bir kez daha dile getirildi.

Resim önizlemesi

Vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin sorunlarının çözümü noktasında iktidarı uyarıyoruz

Burada konuşan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Çiftçilerimizin yaşadığı sorunları yakından takip ediyoruz. Her yerde dile getirerek, iktidarı çiftçilerimizin ve ülkemizin sorunlarının çözümü noktasında uyarıyoruz. Hem Genel Merkezimizde, hem de Milletvekillerimiz vasıtasıyla çiftçilerimizin sorunlarıyla birlikte, güncel ve genel ülke sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Her zaman çiftçimizin yanındayız” dedi.

 

İlçede bulunan Selçuklu dönemi eseri Merkez Selçuklu Camiinde incelemelerde bulunan Ali Babacan, Ankara’ya döndü.

AdminAdmin