GÜNCEL

Derya Emre : ‘’Hz. Mevlana İlmin, İhsanın Ve İrfanın Buluştuğu Bir Bilge Kişidir’’

Analiz Koleji ve Surdem Analiz eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Derya Emre , Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Derya Emre : ‘’Hz. Mevlana İlmin, İhsanın Ve İrfanın Buluştuğu Bir Bilge Kişidir’’

Ölümü düğün olarak görmenin ancak engin yüreklerin taşıyacağı bir hissiyat . Hz. Mevlana’nın ölümü kavuşmak olarak ifade etmesi, içinde taşıdığı aşkın yansımasıdır” ifade eden  Derya Emre Mesajında  ‘’Konya’mızın manevi mimarlarından Mevlana Muhammed Celaleddîn-i Rûmî’nin vuslata erişmesinin 750. yılındayız. Hz. Mevlana, Peygamber Efendimizin (sav) sünnet-i seniyyesine uyan ve insanlara güzel bir örnek olan büyük bir şahsiyettir. Hz. Mevlana özellikle hoşgörü ve sevgi konusunda israr eden alimlerin başında gelir. Hoşgörü, aşk ve sevgiden bahsedildiği zaman ilk akla gelen Hz. Mevlana kargaşa, kaos, kin, adavet duygularının insandan uzaklaştırılmasına hayatını adarken, insanları hoş görmeyi de düşüncesinin temeline almıştır. Sadece bizim coğrafyamız için değil, tüm dünya için de her bakımdan oldukça kıymetli olan bu önemli şahsiyetin vefat yıldönümü için her yıl düzenlenen anma törenlerinde bu yıl  ‘Vuslat Vakti’ temasıyla anılıyor. Hz. Mevlana’yı anlayabilmenin yollarının başında onun gibi ilahi aşka ermek ve marifet yollarında mertebe kazanmakla mümkündür. Nitekim kendisi de bu konuda şöyle demiştir; ‘Ham-ervah anlamaz pişkin sözünden…’ Kulluk bilincinin ve güzel ahlakın zirvesine ulaşan ve “Biz, insana şah damarından daha yakınız” buyuran Rabbimizin varlığını hayatın her anında hisseden insan, hakiki manada vuslatı tatmıştır. Bu arzuyu kendine düstur edinen Hz. Pir de hayatını ‘Ben yaşadıkça, Kur'an'ın kölesiyim. Ben Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) yolunun tozuyum’ diyerek hayat gayesini bu ifadelerle izah etmiştir.

Bu vesileyle, Konya’mızın bağrında bir ilim, idrak ve irfan abidesi olan Mevlana Muhammed Celaleddîn-i Rûmî’yi Vuslatının 750. yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyorum.”

AdminAdmin