GÜNCEL

Derya Emre : ‘’Atatürk’ün Emaneti olan Cumhuriyetimizi Sonsuza Kadar Yaşatacağız’’

10 Kasım Atatürk’ü Anma günü dolayısıyla Analiz Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Derya Emre Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü bu Milletin asla unutmayacağını söyledi.

Derya Emre :  ‘’Atatürk’ün Emaneti olan Cumhuriyetimizi Sonsuza Kadar Yaşatacağız’’

Başkan Derya Emre  mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bağımsızlık karakteri, milletine ve ülkesine olan sevgisi, milli egemenlik ve demokrasi anlayışı, çağdaş uygarlık hedefleriyle yalnızca bizlerin değil, tüm dünyanın hayranlığını kazanan, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı baş öğretmen  Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 85. yıldönümünde bir kez daha özlem ve rahmetle anıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı mücadelenin, ortaya koyduğu vizyonun ne denli büyük ve çağları aşan bir görüşü içerdiğini her geçen gün daha iyi anlamakta ve ona hayranlığımız bir kat daha artmaktadır. Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşının en zorlu döneminde, 1921 yılının 16-21 Temmuz tarihleri arasında 1. Maarif Kongresini toplamış ve Ankara’ya gelerek bu toplantıya katılmıştır. Eğitime bu denli öncelikli önem veriyordu. Laiklik ve Öğretimin Birliği Kanunu ile sistemin temel taşlarını  oluşturmuştur. Kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olmuş, milletimizin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş ölümsüz bir liderdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Baş Öğretmen  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatan uğruna canlarını hiç düşünmeden veren kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi, dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.” Dedi.

AdminAdmin