SİYASET

Davutoğlu, Partisinin Meram İlçe Kongresinde Konuştu: Siyasete Damga Vuracağız

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Meram İlçe 2’inci Olağan Kongresi’ne görüntülü telefon bağlantısıyla katıldı. Partililere seslenen Davutoğlu, “Önümüzdeki 3 ay içerisinde hem meclis çalışmalarımız hem de yerel seçim çalışmalarımızla siyasete damgamızı vuracağız” dedi.

Davutoğlu, Partisinin Meram İlçe Kongresinde Konuştu: Siyasete Damga Vuracağız

Gelecek Partisi Meram İlçe Teşkilatının 2’inci Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongre’ye Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu görüntülü telefon bağlantısıyla katılırken, Teşkilat Başkanı Ömer Ünal, Konya Milletvekili Hasan Ekici, İl Başkanı Ahmet Arslan ve partililer de kongre salonunda hazır bulundu.

“KONYA TEŞKİLATIMIZ EN ÖNEMLİ TEŞKİLATIMIZ”

Gerçekleştirilen canlı telefon bağlantısıyla partililere seslenen Ahmet Davutoğlu, , kongrenin hayırlı olmasını diledi. “TBMM’nin açılmasıyla birlikte Türkiye’de yeni bir siyasi gündem başlıyor” diyen Davutoğlu, “TBMM’nin açılmasıyla birlikte meclis grubumuz bütün vatandaşlarımızı temsilen mecliste olacak. Bundan sonra TBMM’de bir Gelecek grubu var. Saadet- Gelecek Grubu mecliste pek çok şeyi değiştirecek. Konya teşkilatımız da bizim en önemli teşkilatımız. Bütün illerimiz önemli ama sırtımızı verdiğimiz, güvendiğimiz ve her yerde yanımızda olan teşkilatımızın her ferdine teşekkür ediyorum. Konya’daki kongremize katılacağım. Sizlerden çok görkemli, coşkulu bir kongre bekliyorum. Önümüzdeki 3 ay içerisinde hem meclis çalışmalarımız hem de yerel seçim çalışmalarımızla siyasete damgamızı vuracağız” ifadelerini kullandı.

“MUHALEFETİN NASIL YAPILDIĞINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”

Gelecek Partisi Teşkilat Başkanı Ömer Ünal ise, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Daha partimiz kurulmadan önce AK Parti’ye yapılan eleştirilerin ardından, ‘parti kuramaz, parti kursa bile adam bulamaz, teşkilatlanamaz’ gibi sözlerle demediklerini bırakmadılar. Parti de kurduk, ‘ben varım’ diyen yiğit insanları da bulduk. Tüm Türkiye’de teşkilatlandık ve seçimlere de girdik. Ve şimdi mecliste 10 milletvekilimiz var. Ve mecliste Saadet- Gelecek grubunu kurduk. İnşallah o milletvekillerimiz muhalefetin nasıl yapıldığını tüm Türkiye’ye gösterecek”

“GERÇEK BEKA TEHLİKESİ İŞTE BU”

Resim önizlemesi

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kongrede yaptığı konuşmada 14 Mayıs seçimlerinin bir ölçü olmadığını söyledi. İktidarın hamasi söylemlerle seçmen üzerinde algı oluşturduğunu ifade eden Ekici, şöyle konuştu:

“3,5 yıldır genel merkezimizle el ele yürüyoruz. Ne mutlu bize ki, başımız dik, alnımız ak. Bu milletin bir kuruşuna dahi tenezzül etmeyen bir lider ve kadrolarla yol yürüyoruz. İnşallah bu ideali, bu hedefi Milletimizin yarınları olan, çocuklarımıza da hâkim kılmak için bu mücadelemizi sürdüreceğiz. 14 Mayıs seçimleri ölçü değil. Bunun ölçü olmadığını tüm milletimiz de görüyor. 4 yıl önce Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, AK Parti için çöküş demişti. Bugün yaşadığımız ekonomik bir çöküş. Emeklilerimiz 7 bin 500 lirayla geçinmeye çalışıyor. Çiftçilerimiz geçen seneki fiyattan buğday ve mısırını satıyor. Bugün asgari ücret alıp, bir evin kirasını ödemek mümkün değil. Ağır bir servet transferi de yaşandı. Fakir daha da fakir, zengin daha da zengin oldu. Gerçek beka tehlikesi işte bu. Bugün yolsuzluklarda başı geçen ülkeler arasındayız. Ama bunlara rağmen 14 Mayıs seçimlerinde iktidar hamaset yaptı, dini ve milli değerlerimiz üzerinden kara propaganda yaptı. Maalesef bu propagandalarla vatandaşlarımızın iradesi felce uğratıldı. Dolayısıyla tam demokratik bir seçim olmadı. Ve bizim haklılığımızı milletimiz maalesef yaşayarak görüyor.”

“KENDİ ADAYLARIMIZLA HALKIMIZIN KARŞISINA ÇIKACAĞIZ”

Resim önizlemesi

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan ise, yerel seçimlerde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini söyledi. Arslan, “Yaklaşık 3,5-4 yıl oldu. Hep birlikte bir yola çıktık. Bu yol Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun çizdiği dürüst, ahlaklı, ilkeli siyaset yoluydu. Burada gördüğümüz birçok arkadaşımızla başından beri yol yürüdük. İnşallah bundan sonraki süreçte de beraber yol yürümeye devam edeceğiz. Büyükşehir olmak üzere, 31 ilçemizde belediye seçimlerinde kendi adaylarımızla inşallah halkımızın karşısına çıkacağız ve Gelecek Partisi’nin Çınar yaprağını oy pusulasına yerleştireceğiz” dedi.

“AHMET DAVUTOĞLU İLE YOL YÜRÜMEYİ BOYNUMUN BORCU OLARAK BİLDİM”

Resim önizlemesi

Gelecek Partisi Meram İlçe Başkanı Ali Bilgehan Koçak da yaptığı konuşmada: “Siyaseti, Kişiliği ve Devlet Adamlığı ile Ülkemize değer katan Genel Başkanımız ve Hemşehrimiz Sayın Ahmet Davutoğlu ile yol yürümeyi boynumun borcu olarak bildim, bu süreçte de beni yalnız bırakmayan benimle yol yürüyen yönetim kurulu üyelerime, mahalle başkanlarımıza, delegelerimize ve Gelecek Partimize gönül veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır, bizden sonra da bu bayrağı devralacak olan Mehmet Mert Başkanım ile birlikte Meram İlçemizde birlikte yol yürümeye devam edeceğiz, hepinize çok teşekkür ediyorum hakkınızı helal edin” dedi.

“BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR”

Resim önizlemesi

Meram İlçe başkan adayı Mehmet Mert de yaptığı konuşmada: “Partimizin kuruluşundan bu yana, Önce İl kurucular kurulu üyesi, Sonra İl başkan yardımcılığı ve sosyal politikalar başkanlığı görevlerinde bulundum. Bugüne kadar birlikte çalıştığımız başta kurucu il başkanımız, Milletvekilimiz Hasan Ekici ve mevcut il başkanımız Ahmet Arslan olmak üzere İl başkan yardımcısı arkadaşlarımız ve yönetim kurulu üyelerimize, kuruluşundan bu yana Meram ilçemizde başarılı çalışmalar yapan İlçe başkanımız Ali Bilgehan Koçak ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır, İnşallah önümüzdeki süreçte de Ali Başkanımızdan aldığımız bayrağı en üst seviyelere çıkarmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamanın ardından Meram İlçesinin yeni Başkanı Mehmet Mert oldu.

AdminAdmin