GÜNCEL

Daha Yeşil Bir Ardıçlı İçin 10 Bin Fidan Dağıtıldı

21-26 Mart Orman Haftası, tüm yurtta olduğu gibi Konya’da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Konya Orman Bölge Müdürlüğü, Akademi Mahallesi Ardıçlı TOKİ Konutlarında vatandaşlara 10 bin adet fidan dağıttı. Törene 7’den 70’e herkes katılım sağladı.

Daha Yeşil Bir Ardıçlı İçin 10 Bin Fidan Dağıtıldı

Konya Orman Bölge Müdürlüğü, 21-26 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Akademi Mahallesi Ardıçlı TOKİ Konutlarında fidan dağıtımı gerçekleştirdi.

Ardıçlı’nın yeşil dokusuna katkı sağlamak ve sürdürülebilir bir çevre bilincini teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik, doğaseverlerin yoğun ilgisini çekti. Öyle ki törene 7’den 70’e herkes katılım sağladı.

2. Etap Camisinin önünde düzenlenen fidan dağıtım töreni, vatandaşların doğa ile iç içe olma arzularını bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

  1. vatandaşların katılımı ve heyecanıyla yeni yuvalarına kavuşurken her bir fidanın dikilmesiyle dünyamızın yarınları için umut yeşermeye devam etti.

Konya’da Orman Haftası dolayısıyla 20 farklı noktada ve 260 dönüm alanda 35 bin adet fidan toprakla buluştuklarını belirten Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, “Bugün burada 21-26 Mart Orman haftası etkinlikleri kapsamında Selçuklu İlçemiz Akademi Mahallesi Ardıçlı TOKİ Konutlarında yaklaşık 15 bin nüfuslu mahallede 10 bin Karaçam fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Mahalle sakinlerimiz bu fidanları nereye istiyorlarsa oraya dikeceklerdir. Takdir onların. Çokta iyi bakacaklardır. Hafta dolayısıyla Konya Merkez Kayalı Parkta 21 Mart Perşembe günü halkımıza 42.000 adet fidan dağıtımı yaptık. Orman Haftası boyunca toplamda 100.000 adet fidanı ücretsiz olarak halkımıza dağıttık.

Ayrıca Konya’da bu yıl tohum ekimi ve fidan dikimi yoluyla 4.000.000 fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

AdminAdmin