SİYASET

D-8’in aktif olması İslam Birliği’nin kapısını açacaktır

Saadet Partisi Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Karaduman, Malezya İslam Partisi Gençlik Kolları Kongresi’nde konuştu…

D-8’in aktif olması İslam Birliği’nin kapısını açacaktır

Malezya İslam Partisi (PAS) Gençlik Teşkilatının 63’üncü kongresine katılan Saadet Partisi  Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, konuşmasında ümmet bilincine vurgu yaptı. Karaduman, konuşmasına, “Erbakan Hocamızın kadim dostu Abdul Hadi Awang’ın ülkesine kucak dolusu selam, saygı, muhabbet ve dua getirdiğimi de belirtmek istiyorum” diyerek başladı.

“KÜFÜR EN BÜYÜK GÜCÜNÜ  MÜSLÜMANLARIN DAĞINIKLIĞINDAN ALMAKTA”

Karaduman, bir avuç ırkçı emperyalizmin çıkarları için başta Müslümanlar olmak üzere tüm insanlığa eziyet çektirdiğini belirterek, “Bundan daha kötü bir durum varsa o da zulme engel olacak bir iradenin olmayışıdır. Kısacası küfür ve zulüm küreselleşmiştir, yani küfür tek bir millet olmuştur, en büyük gücünü de biz Müslümanların dağınıklığından almaktadır. Tüm dünyada ekonomik, askeri ve kültürel işgalin, fitnenin ve zulmün ortadan kaldırılması bizlerin ve ülkelerimizin dayanışması ile mümkündür. Allah’ın izniyle nasıl ki komünizm yok olduysa, kapitalizm de yok olmaya mahkûmdur” dedi.

“YENİ BİR DÜNYAYI KURMAK ZORUNDAYIZ”

İslam ülkelerinin birlikte beraber çalışması gerektiğine işaret eden Karaduman, bunun için birlikte hareket edilmesi gerektiğinin de şart olduğunu ifade etti. Karaduman, “Müslüman ülkeleri bir araya getirip İslam birliğini kuracağız. Nihayetinde de hak ve adalete dayalı yeni bir dünyayı kuracağız. İşte bunun adı D-8’dir, D-60’tır, D-160’tır, bu da insanlığın saadeti için tek yoldur, hak yoldur. İşte bugün malımızın, canımızın, neslimizin, aklımızın ve dinimizin emniyeti için bunu başarmak zorundayız. Kudüs’ü ve Filistin’i özgürlüğüne kavuşturmak için, beldelerimizi zulmün esaretinden kurtarmak için yeni bir dünyayı kurmak zorundayız. Yeryüzüne iyinin, güzelin, doğrunun, faydalının ve hakkın hâkim olması için tüm insanlığa önderlik yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“HAKK’IN TEMSİLCİLERİ KUDÜS’Ü ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURMALI”

Karaduman, açıklamalarında, “Necmettin Erbakan ve arkadaşları ‘İslam ortak pazarı olsun, İslam dünyası Batılıların pazarı olmasın, tüketen ve yönetilen değil üreten ve yönetici olsun’ diye 1969 yılında Türkiye’de Millî Görüş İslami hareketini kurdular” ifadelerini kullanarak, “Verdiği mücadelelerde Kudüs’ü en başa koydu, ülkemizde de defalarca ceza aldı ve partisi kapatıldı. Aslında Erbakan’ın verdiği mücadele hak-batıl mücadelesinin ta kendisiydi. Çünkü Allah’a imandan sonra ortak buluşacağımız bir konu varsa o da Kudüs’tür. 21. yy’da batılın temsilcisi olan Siyonizm ve ırkçı emperyalizm Kudüs’ü işgal etmek için Osmanlı Devleti’ni yıktı ve bugün de işgalini sürdürmek için bütün insanlığı köleleştirmeye çalışmaktadır. Buna karşı biz de hakkın temsilcileri olarak şehirlerin anası olan Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturmak zorundayız” dedi. Karaduman, konuşmasının son bölümünde İslam ülkelerinin potansiyeline de değinerek, “Beş kişiden birisinin Müslüman olduğu dünyada yaşıyoruz. Yeryüzünün en değerli zenginliklerinin büyük bir çoğunluğu İslam ülkelerindedir. En önemli denizlerin, boğazların kontrolü, bu sekiz ülkenin elindedir. Dinamik genç nüfusu, ticaret hacmi ve diğer tüm ölçekler İslam ülkelerinin iş birliği yapmasının önemini artırmaktadır. Bundan dolayıdır ki Malezya ile birlikte Türkiye, Pakistan, Bangladeş, Mısır, Nijerya, İran ve Endonezya’dan oluşan D-8 organizasyonunun aktifleştirilmesi elzemdir. Üstelik D-8’in aktif olması bizlere İslam birliğinin kapısını açacaktır” çağrısında bulundu. Kongreye İYFO Uluslararası Gençlik Formu Genel Başkanı Yılmaz Balçın katıldı

AdminAdmin