YEREL

Çumra’da Bayram Havası

Tarım Başkenti Çumra’da tarım bayramı yaşanıyor. Çumra Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Çumra Çatalhöyük Tarım ve Hayvancılık Bayramı’ yoğun katılımla devam ediyor.

Çumra’da Bayram Havası

Merakla beklenen Çumra Çatalhöyük Tarım ve Hayvancılık Bayramı yoğun bir katılımla kapılarını ziyaretçilere açtı. İlçe yerelinden ve çevre illerden de katılım sağlayan firmaların ve üreticilerin olduğu etkinlikte stantlarda sergilenen ürünler binlerce vatandaş tarafından yoğun ilgi gördü. Sergilenen çeşitli ürünlerin yanında fuara gelen vatandaşlar için eğlenceli aktivitelere yer verildi. Konya ve Çumra’nın yerel sanatçılarının sahne aldığı aktivitelerde ziyaretçiler aileleri ile birlikte doyasıya eğlendi. Çeşitli etkinliklerle hareketli geçen fuar Çumra’ya renk kattı.

Tarım ve Hayvancılık Bayramını değerlendiren Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, geçen yıl olduğu gibi bu yılda fuar alanının Çumra ekonomisi, üretimi ve sosyal yaşantısına büyük bir canlılık getirdiğine vurgu yaptı.

“Tarımsal Üretimin Beşiği Olmanın Sorumluluğunu Taşıyoruz”

Çumra’nın tarımsal alanda Türkiye ölçeğinde önemli bir üretim gücü olduğunu belirten Başkan Candan Çumra Belediyesinin Tarım ve Hayvancılık Bayramı etkinliği ile bu üretime katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Candan açıklamasında; “Çumra’nın tarımsal üretimin beşiği ve gözbebeği olmasının üzerimizde bir sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple Çumra’mızdaki bütün üreticilerimizin tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın ürünlerini fuar alanımızda sergilemelerini hem de sosyal sosyal bir aktivite olarak eğlencesiyle, kültürel ve sanatsal sergilerimizle birlikte tarım bayramımızı gerçekleştiriyoruz. Fuar alanımızda tarımsal makinalar, tarım ilaçlamaları, traktörler ve tarıma dair geniş bir yelpazeye sahip firmalarımızın ürünleri var. Bu kapsamda tarımda kullanılan son teknoloji ürünleri de çiftçilerimizle buluşturuyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Tarım ve Hayvancılık Bayramı etkinliğimiz Çumra’mızın ekonomisine önemli anlamda canlılık kattı. Sadece yerel ölçekte değil il dışından gelenlerle birlikte sayıları binleri bulan ziyaretçilerle ilçemizde büyük bir tarım bayramı havası oluşturduk. Çumra’mızın bir geleneği olan Tarım ve Hayvancılık Bayramımız halkımızın sosyal hayatına da renk kattı. Katılımcı firmalar ve stantları gezen vatandaşlarımız bu ortamdan çok memnun kaldı. Fuara gelen vatandaşlarımız hem geziyor hem de mahalli sanatçılarımızın olduğu konserler ile de ailecek hoşça vakit geçiriyor. Biz Konya ve Çumra olarak Türkiye’nin tahıl ambarıyız ve bu anlamda üretim gücüyüz. Konya Şeker ve Çumra Şeker fabrikalarımız birim olarak Türkiye’nin en yüksek şeker pancarı üretimini yapıyoruz. Buğday, arpa ve mısırı yetiştiriyoruz ama en önemlisi markamız olan Çumra olarak kavununu yetiştiriyoruz. Rabbim çiftçilerimize hayırlı bol bereketli kazançlar versin diyerek Çumra Çatalhöyük Tarım ve Hayvancılık Bayramımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

AdminAdmin