SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan . “Umduğumuz neticeyi alamadık’’

Cumhurbaşkını Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim sonuçlarının ardından Ankara'da AK Parti Genel Merkezinde Balkaon konuşması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan . “Umduğumuz neticeyi alamadık’’

31 Mart bizim için bir bitiş değil bir dönüm noktasıdır! Bu seçimin galibi öncelikle demokrasimizdir. milli iradedir, 85 milyonun tamamıdır. Kazanan adaylardan önce milletimiz olmuştur. Bugün AK Parti ve Cumhur İttifakına oy verenlerle birlikte sandığın gücüne güç katan herkes kazanmıştır. Bu yolu beraber yürüyeceğiz. Buradan siyasi parti farketmeksizin tüm vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Seçim sonuçlarımızın hayırlı olmasını diliyorum. 31 Mart seçimleri son 22 yılda girdiğimiz 18. sandık imtihanımız oldu. Hep başardık, başararak geldik, bundan sonra da başararak yola revam olacağız.

Bu yolda sizlerle bizler kazanarak devam edeceğiz. 14-28 Mayıs seçimlerindeki yerel seçim imtihanından sonra bu seçimde istediğimiz sonucu alamadık. Netice böyle oldu. Her olanda bir hayır vardır. 

-Cumhur İttifakında beraber hareket ettiğimiz sayın Devlet Bahçeliye ve tüm MHP'li kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Biz siyasi hayatımız boyunca milletle yol yürümüş, milletin çizdiği istikametten ayrılmamış bir kadroyuz. Kardeşlerim bu güne kadar hep sağduyunun, sabrın ve vakarın yayında olduk. Her zaman sandığın yanında yer aldık. Milletin gücünden başka bir güç tanımıyoruz. Milletin iradesine boyun eğmekten geri durmadık. 

 

Sandıklar kapanmış, millet son sözünü söylemiş, kararını vermiştir. YSK önümüzdeki günlerde seçim sonuçlarını açıklayacaktır. Her parti gibi biz de 31 Mart seçimlerinin öz eleştirisini yapacağız. Sandık sonuçları bize irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Bunu ayrıca masaya yatıracağız. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde gerekli müdahaleleri yapacağız. Her zamankinden daha fazla çalışacağız. Hiç bir şekilde milletin takdirini sorgulamaktan uzak duracağız. Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli şekilde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız. Önümüzde 4-4 buçuk yıllık bir süreç var. Eksiklerimizi kapatıp doğrularımızın sayısını artıracağız. Geçen sene bu zamanlar başlayan seçim maratonu tamamlanmıştır. Sonz 1 yıldır ekonomizi, milletimizi yoran seçim maratonunun kapanması önemlidir. Bu zamanı hep birlikte değerledirmemiz önemlidir. Tartışma ile bunu heba edemeyiz. 

Ülkemize milletimize bedel ödetecek popülist adımlardan uzak duracağız. Enflasyon başta olmak üzere ekonomi programımızın olumlu yanlarını yılın ikinci yarısında görmeye başlayacağız. Herkes kendi gündemine odaklanabilecek. Bölücü terör örgütüne ölümcül darbeyi de mutlaka indireceğiz. Milletimize ve tüm türkiyeye bir kez daha söz veriyoruz. 85 milyonun huzuru, güvenliği ve yarınları için durmadan dinlenmeden koşacağız. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da eser ve hizmet siyasetinde farkımızı ortaya koyacağız. Milletimizin farklı tasarrufta bulunduğu yerlerde de gönülleri fethetmenin yolallarını arayacağız. Önümüzdeki 5 sene boyunca çizgimizden sapmayacağız. Durmak yok yola devam. Aşkınan koşan yorulmaz. insanı yaşat ki devlet yaşasın. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin. 

AdminAdmin