GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Erdoğan, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, 'ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki iş birliği imkânlarımızı ele aldık' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ikili temaslarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsveç ile ilgili yürüttüğü diplomasi ve gösterdiği liderlik için teşekkür etti.

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görevime yeniden seçilmem dolayısıyla aradığınız ve ilettiğiniz tebrik mesajı sebebiyle şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Stratejik mekanizma kapsamında sıranın artık devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında bu görüşmeyi bunun ilk adımı olarak görüyorum. Bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turu gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Benim için yeni süreç 5 yıllık bir süreç sizde de seçim hazırlıkları var. Seçim hazırlıklarıyla birlikte şimdiden başarılar diliyorum” dedi. Biden ise “5 yıl daha birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

İŞTE ELE ALINAN KONULAR

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; görüşmede, Türkiye ve ABD arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkiler, güvenlik alanındaki iş birliği imkanları ve bölgesel konular ele alındı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN PAYLAŞIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmeye dair yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:NATO Liderler Zirvesi marjında ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki iş birliği imkânlarımızı ele aldık. Temaslarımızın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

AdminAdmin