SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘dan Konya için Önemli Karar

Konya’nın Beyşehir ilçesindeki doğal gaz boru hattı projesinin hayata geçirilmesi amacıyla iki ilçede acele kamulaştırma yapılacak. Ayrıca 3 ilçede de arazi toplulaştırması gerçekleşecek. Cumhurbaşkanları kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘dan Konya için Önemli Karar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan kararların ilki, acele kamulaştırmaya ilişkin. Buna göre;  Konya Beyşehir Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla haritada gösterilen güzergâha isabet eden ve Seydişehir ilçesini de içine alan taşınmazlar ile söz konusu proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazlar, mülkiyet şeklinde ya da daimi/geçici irtifak hakkı kurulmak suretiyle Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak. Kararın, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27’nci maddesi gereğince alındığı bildirildi.

KONYA’NIN 3 İLÇESİNDE ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI YAPILACAK Öte yandan Konya’nın bazı ilçelerinde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına karar verildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Konya'nın Selçuklu, Altınekin ve Cihanbeyli ilçelerinde, kararda haritalarına yer verilen yerlerde, arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılması uygun bulundu. Düzenleme yapılacak ilçeler ve mahalleleri şöyle: Konya Selçuklu: Çaldere, Eğribayat, Yazıbelen, Kale ve Güvenç Mahalleleri. Konya Altınekin: Kale, Ölmez merkez, Ölmez, Akıncılar, Ayışığı, Dedeler, Yeniyayla, Akköy, Yenice ve Sarnıç Mahalleleri. Konya Cihanbeyli: Ağabeyli ve Kırkışla Mahalleleri.

 

 

 

 

 

AdminAdmin