GÜNCEL

CİB Konya Bölge Müdürü Taner Taşkıran ; ''Dezenformasyon hilenin aldatmanın sistematik olarak işlenmiş halidir''

Yerel Medya Buluşmaları -2022" de açılış Konuşmasını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Taner Taşkıran yaptı.

 CİB Konya Bölge Müdürü Taner Taşkıran ; ''Dezenformasyon  hilenin aldatmanın sistematik olarak işlenmiş halidir''

Bölge Müdürü Taner Taşkıran  yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Taner Taşkıran  Konuşmasında   şu ifadelere yer verdi:

 

Değerli basın mensupları saygıdeğer konuklar sizleri yüksek saygıyla hürmetle selamlıyorum. Hoş geldiniz…

Dezenformasyon yalanın hilenin aldatmanın sistematik olarak işlenmiş halidir. Dezenformasyonda kasıtlı çarpıtma vardır. Sinsidir, insan aklının kör noktalarını kullanır. İnsan iradesini belli bir amaca dönük, işgal etme, yönetme, yönlendirme amacı ve saikiyle hareket eder. Dezenformasyon başka bir ifadeyle sistematik yalandır. Bilgi terörizmidir. İnsan hakkı ihlalidir.

Dezenformasyon vatandaşlarımızın en temel hakkı olan doğru bilgiye ulaşmasının önündeki en büyük engeldir.

Her bir yurttaşımızın doğru bilgiye, doğru habere erişme hakkı vardır. Dezenformasyon bu hakka açıkça yapılmış bir saldırıdır.

Dezenformasyonla mücadele etmek bir milli güvenlik meselesidir.  Vatandaşlarımızın doğru bilgiye erişme hakkı, bilgi terörizmine kurban edilemez. Bilgi terörizmi klasik terörizm faaliyetlerinden daha tehlikelidir. Sinsidir, yayılma gücü ve hızı daha yüksektir. Etkisi ve sonuçları itibari ile ağır tahribatlara sebebiyet verir. Artık bombalar savaş meydanlarında değil bilgi terörizmi ve dezenformasyon faaliyetleriyle insan zihnin derinliklerinde patlatılıyor.

Sıradan masum insanlar zombileştirilerek terörize edilebiliyor.  Hiçbir silah bilginin geçişkenliği, derine nüfus etmesi kadar etkili ve güçlü değildir.

Vatanımızı, milletimizin çelikleşmiş bağımsız iradesini, milli birlik beraberliğimizi,  bilgi terörizmi ve dezenformasyona karşı her daim korumak zorundayız.

Siz değerli basın mensupları, hakikat peşinde koşan, yüce milletimizin müşterek sesi, asil kalemleri, sizlerin ortaya koyduğu hassasiyet ve özveri bilgi terörizmini yenmemizde, dezenformasyonla mücadelemizde en önemli gücümüz ve dayanağımız olmaya devam edecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyet ve özveri her zaman şükranla anılacaktır. Bu vesileyle sizleri yüksek saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

 

AdminAdmin