SİYASET

CHP’nin, Büyük Cumhuriyet Yürüyüşüne Yoğun Katılım

Cumhuriyetimizin Kuruluşun 100. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, CHP Konya il başkanlığının düzenlediği Büyük Cumhuriyet Yürüyüşüne katılım yoğundu.

CHP’nin, Büyük Cumhuriyet Yürüyüşüne Yoğun Katılım

CHP’nin Büyük Cumhuriyet Yürüyüşüne, CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, il yönetim kurulu üyeleri, Konya Milletvekili Barış Bektaş, YDK Üyesi Gülsüm Filorinalı, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarıyla partililer, demokratik kitle örgütleri başkanları, sendika ve STK temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Kılıçaslan kent meydanında bandonun çaldığı marşlarla başlayan ve katılımın yoğun olduğu Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü, Anıt alanında çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.

Resim önizlemesi

Anıt alanında konuşan CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, “Atatürk’ün, ülkemizi kurtaran bir kahraman değil, geleceğini de kurtaran büyük bir siyasi deha olduğunun farkına vardık. Bu gün Balkanlarda, Kafkaslarda ve Orta doğuda emperyalistlerin kimliklerinden dolayı ayırdığı ve kan gölüne çevirdiği bu güzelim coğrafyada, bir tek Ulu önderimiz Mustafa Kemal’in laiklik esasına, eşit yurttaşlık temeline dayalı, herkesi Ne Mutlu Türküm Diyene ile tanımlayan bir felsefeyle, bugün ekonomik krizlere, mülteci akınına, yanlış politikalara rağmen dimdik ve onurlu yaşıyorsak bunu borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını saygı ile anmak zorundayız. Mirasına sahip çıkmak zorundayız. Bunun kıymetini her gün biraz daha anlıyoruz. Cumhuriyetimizi yüreklerinde hisseden yol arkadaşlarımıza ve yürüyüşümüze katılanlara yürekten teşekkür ederek, saygılar sunuyorum. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

CHP YDK Üyesi YDK Üyesi Gülsüm Filorinalı hepimiz cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz diyerek, “Bugün Konya’da hepimiz cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Cumhuriyetimizin de ve partimizin de 100. Yılına ulaşmasının mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Halkımızla cumhuriyetimiz ve kazanımları sonsuza kadarda yaşayacaktır. Cumhuriyet bayramımızı kutluyor,

CHP,Konya İl Başkanı Bekir Yaman konuşmasında bugünün özel bir gün olduğunu ifade ederek, “Bugün Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin taçlandığı özel bir gündür. Milletimizin azmi ve kakarlığında kurulan Türkiye Cumhuriyeti 100 yıl boyunca büyüdü gelişti ve ilerledi. Geleceğe umutlu bakıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında geçmişimizin mirasını yaşatmak ve geleceğe taşımak için bir aradayız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı değerlere sadık kalmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında ülkemizin zengin kültürel mirası ve tarihiyle gurur duyuyoruz. Bu mirası gelecek nesillere aktarılmasının sorumluluğunu taşıyoruz. Geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemek dileğimle, benim en büyük eserim Cumhuriyet diyen başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını saygı ve özlemle anıyoruz. Yürüyüşümüze katılıp destek verdiğiniz için herkese teşekkür ederek, Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Katılımın yoğun olduğu Türk Bayrağı, Atatürk fotoğraflarıyla ve meşaleyle yapılan yürüyüşte, Ne Mutlu Türküm Diyene, Türkiye laiktir. Laik kalacaktır. Mustafa Kemal’in askerleriyle sloganları ve bandonun çaldığı marşlara da eşlik edilmesi dikkat çekti.

AdminAdmin