GÜNCEL

CHP’den, Karatay Ziraat Odası ve Süt Üreticileri Birliğine ziyaret

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, İl yönetim Kurulu üyeleri, Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş, Karatay Belediye Başkan Adayı Mustafa Üstündağ, Karatay Ziraat Odasını ve Süt Üretici Birliğini ziyaret ederek, sorunları hakkında bilgi aldı.

CHP’den, Karatay Ziraat Odası ve Süt Üreticileri Birliğine ziyaret

Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker CHP’nin ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, “Konya’da vahşi sulamanın önüne geçilmesi için kuyu barışı yapılarak, bu kuyuların kayıt altına alınmasını hep dile getiriyoruz. Tarımsal üretimde ihtiyaç olunduğunda sulama yapılmalıdır. Tarımsal sigorta olan Tarsim’ de köy başına değil, parsel başına yapılmasını istiyoruz. Çiftçiler olarak tarımın devamı ve kazanmamız için sulamamız gerekiyor. Sulama sorununu yaşamaya devam ediyoruz. Bu sorunun çözümü içinde acilen dış havzalarda boşa giden suların Konya ve bölgemize getirilmesi en büyük beklentimizdir. Şehrimiz siyasetinden tarafsız olarak bu soruna çözüm bulması ortak isteğimizdir. Oda olarak bütün siyasilere kapımız açıktır. CHP’ye de bu ziyaretinden ve sorunlarımızla ilgilendiğinden dolayı da teşekkür ediyoruz” dedi.

Resim önizlemesi

Karatay Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali Kalaycı, “Karatay ilçe Süt Üreticileri Birliği olarak, üreticilerimizin yaşadığı sorunların çözümünü takip ediyoruz. Süt fiyatları normal seyrindendir. Zarar etmiyoruz ama az kazanıyoruz. Yeterince kazanmamız için maliyetlerin düşürülmesi gerekiyor. CHP heyetine ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Tarımın sorunlarının çözümüne siyasal bakılmamalıdır

Resim önizlemesi

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman tarımsal sorunların çözümüne siyasal bakılmaması gerektiğine dikkat çekerek, “ Üretimden ve emekten yana bir parti olarak, her zaman çiftçimizin ve besicilerimizin yanında yer aldık almaya da devam edeceğiz. Son yıllarda Konya’da yaşanan tarımsal sulama sorunun çözümü için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle tarımın ve tarımsal sulama sorunun çözümüne siyasal bakılmamalıdır. Çünkü tarımın merkezi olan şehrimizdeki çiftçilerimizin ve besicilerimizin sorunlarını ancak siyaset üstü ve ortak bir bakış açısıyla çözülür düşüncesindeyiz. Tarımsal sulamanın çözümünü için Kanal Konya diyoruz. Şehrimizin tarımsal sulama çözümü için başka yerlerden su getirilmesi acilen gereklidir. Bu sorunun çözümü için elimizden gelen katkıyı vermeye hazırız. Bizleri ağırlayan Karatay Ziraat Odası ve Süt Üreticileri Birliği Başkanlarına ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

AdminAdmin