SİYASET

CHP’de, Bekir Yaman Güven Tazeledi

CHP Konya İl Başkanlığının 38. Olağan il kongresinde, seçime katılan 513 delegenin 324’nün oyunu alan Bekir Yaman yeniden il başkanı seçilerek, güven tazeledi. Değir aday Deniz İndibi’de 189 delegenin oyunu aldı.

CHP’de, Bekir Yaman Güven Tazeledi

CHP Konya İl Başkanı adayı Mevcut Başkan Bekir Yaman, Deniz İndibi ve Dursun Kaplan’ın aday olduğu Konya İl Kongresinde, Dursun Kaplan adaylıktan çekildi.

 

Dedeman otelde gerçekleşen kongreye CHP Konya il yönetim kurulu üyeleri, CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgül Özel, Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, Eski Parti Meclisi Üyesi ve Genel Başkan Adayı İlhan Cihaner, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, diğer milletvekilleri, Eski Konya Milletvekili Atilla Kart, YDK Üyesi Gülsüm Filorinalı ve diğer YDK üyeleri, Kadın Kolları MYK Üyesi Fevziye Pehlivan, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, 6’lı masa il başkanları, STK temsilcileri, delegeler ve partililer katıldı.

 

Kongrenin divan başkanlığını yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik konuşmasında Konya’nın birliğini korumalıyız diyerek, “Konya’nın birliğini korumalıyız. 18 yaşımda girdiğim partide yanımdaydınız. Gençlik kolları genel başkanı, milletvekili adayı oldum yanımdaydınız ve sevindiniz. Konya olarak birlik olduğumuzda neler yapacağımızı ortadadır. Bu yarışta iki il başkanı adayımızın birisini seçeceğiz. Biz CHP’yi ayağa kalmak için bugünü fırsata çevireceğiz. Buraya geldiğiniz için herkese teşekkür ediyorum. Her iki adayımıza da başarılar diliyorum” dedi.

  1. Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel konuşmasında zor koşullarda siyasetin yapıldığı Konya’ya geldiğini belirterek“ siyasetinin ve bayrağını taşımanın zor koşullarda yapıldığı Konya’dayız. Kongreler salona ayrı ayır girilerek, kol kola çıkıldığı bir süreçtir. Cumhuriyetin kalesi olan partimizin dim dik ayakta olduğunun mesajını verdiniz. Seçim sonrası büyük bir burukluğu ve üzüntüyü yaşıyoruz. Cumhuriyetin kurumları ve değerleri bizlere emanettir. İktidar olacağımıza inandım. Bir seçim başarısızlığı varmı var. Genel başkanımızı suçlarsak ayıp ve haksızlık olur. Birbirimizi suçlayalım. Burada hepimizin sorumluluğu var. Konya il örgütü karşısında özür diliyorum. Genel başkanımızın bir helalleşme sözü vardır. Şimdi hepimiz helalleşelim ve önümüze bakalım. Eleştirmek ve hesap vermek sandıkta olur. Kongrelerde olur. Sandığı önümüze koyalım. Üyemiz ve bize umut bağlayanlar kimin nasıl değişmesi gerekiyorsa ona karar verecektir. Değişmesi gereken her şey değişecektir. Bundan sonraki süreç başta partimizin ilkeleri 6 ok ve değerleri genişleterek doğru yerde olmaya yürekten inanıyorum. Bir olacağız, diri olacağız. Örgütlü yapıdan güç alarak büyüyeceğiz. Birilerinin yanında değiliz. Partimiz ’nin kalbinde yer almaya geliyoruz. Bu takımın adı CHP’dir. Her mevkiye talibim. Ben bu takımı şampiyon yapmaya talibim. Bu bir futbol takımı değildir. Bir sevdadır. Cumhuriyet ve CHP sevdasıdır. Buna hepimiz inanıyorsak, Türkiye’deki tüm cumhuriyetçiler inanıyorsa hep beraber bu örgütü ayağa kaldıralım. Sizi seviyorum. Güveniyorum. Bizler kazanacağız” diye konuştu.

CHP eski Parti Meclisi üyesi ve Genel Başkan Adayı İlhan Cihaner konuşmasında partinin yeniden devrimci bir yapıya gelmesi gerektiğini dile getirerek, “Her şeyi birlikte yaşadık. Değişim diye ortaya çıkan arkadaşlar ön seçimi ortadan kaldırdılar. Demokratik tüzük değişikliği yapacağız diyenler tüzüğü niye çalıştırmadılar sorun. Sağın ve solun çizdiği siyasetle geldiğimiz nokta budur. Parti politikaları belirlenirken ben devrimci bir yapıda partiyi yeniden inşa etmeyi öneriyorum. Atatürk ilkelerinden güç alan sosyal demokratik bir Parti olmalıyız. Sosyal demokrasinin güncel sorunlarına da soldan çözüm bulan bir çizgiye oturması lazım. Değişeceksek devrimci anlayışla değişeceğiz.”

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş konuşmasında birlikte güzel şeyler yapacaklarını ifade ederek,

Resim önizlemesi

“Biz birlikte çok güzel şeyler yaptık. Bundan sonrada birlikte yine güzel şeyler yapacağız. Bakın partimizin Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik bizden çıktı. Aramızda iki genel başkan adayımız vardı. Önce Grup Başkanımız Özgül Özel’le yan yana oturdum. Sonra İlhan Cihaner’le yan yana oturdum. İkisinin de dediği şu Konya'nın potansiyelinin çok üstünde kadın ve genç partilimiz var inanılmaz bir şey dediler. Kadın kolları ve gençlik kolları başkanımıza teşekkür ediyorum. Seçimde oylarımızı yükselttik. 130 binden 200 bine yakın sıçradı. Keşke daha fazla yükseltebilseydik parlamentodaki çoğunluk bizde olsaydı. CHP İçişleri Bakanlığı ve YSK’ ya verilen dilekçe ile kurulan bir parti değildir. Savaş meydanlarında kurulmuş bir partinin neferleri olarak barajlar altında kalmış darbelere maruz kalmış, mal varlıklarına el konulmuş bir partinin neferleri olarak sağduyuyla sakinlikle işlerimizi çözeceğiz. Değişim kavramının içine anlayan biriniz var mı? Şu an değişim diyen ablilerimizin birçoğu 6 ve 6 dönem milletvekili olmuştur. Üç dönem kuralını koyalım diyorlar. Değişim laflarıyla herkes bir yerde olmak istiyor. Partimizin başında olan genel Başkanımıza sabah akşam basın yayın yoluyla hakarette bulanmayalım ve istifaya zorlamayın. Genel başkana hakareti bir alışkanlık haline getiriyorsanız AKP'den hiçbir farkınız olmaz. Varsa Söyleyin. Ülkemizin ve partimizin sorunlarından tek çıkış reçetesi Atamazın bizlere emaneti olan partimiz CHP’dir. Her iki başkan adayımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Resim önizlemesi

CHP Konya İl başkanı adaylarından Deniz İndibi değişime olan inancımla söze başlıyorum diyerek, “Konuşmama değişimi olan inancımla iktidarı olan açlığımla sizlere ve partime olan sevdamla başlıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Türk halkının var olma iradesinin adıdır. Bağımsızlık aşkıdır. Özgürlük sevdasıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar ve koşullar göz önündeyken, geçmiş başarılarımızla övünmek bizlere yakışmıyor. Ülke kurmuş partimiz neredeyse 70 yıldır iktidar olamamıştır. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi için çok zaman önce olması gereken değişimin tam sırasıdır. Yeniden değişmiş ve güçlenmiş bir parti olmalıyız. Neden değişim diyoruz? Ezilenden yana, halkça paylaşımdan yana ve çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için değişim diyoruz. Değişim önce Konya’dan başlamalıdır. Bugüne kadar aldığım her görevi yerine getirdim bundan sonrada yerine getiririm. Bütün devrimci duygularımla gelecekte Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına olan inancımla çalışmak için benimle hepinizi ayağa kalkmaya davet ediyorum” dedi.

CHP Mevcut Konya İl Başkanı ve İl Başkanı Adayı Bekir Yaman konuşmasına değişimin içini doldurmadıkça sadece sözde kaldığını ifade ederek,

Resim önizlemesi

“İl yöneticilerime, ilçe başkanlarıma, yöneticilerine, kadın ve gençlik kollarına, bütün partililere ve delegelere teşekkür ediyorum. Hiçbir kimse Bekir Yaman ve örgüt çalışmadı demedi. Değişimin içini doldurmadıkça sadece sözde kalır. Bizim değişimden anlayışımız önce ön seçim olmazsa olmaz olacaktır. Önemli kararlar parti meclisinde alınmalıdır. Aktif ve pasif üye seçimi yaparak, aktif üye yapısını oluşturmalıyız. Özgür iradenize kimse ipotek koymasın. Hep ortak akılla hareket ettim. Bundan sonrada ortak akılla gideceğiz. Bir insan kendini değiştirmezse değişim sadece sözcükte kalır. Ben kendimi örgütü ve sizlere emanet ediyorum. Birlikte partimizi büyüteceğiz. Yerel seçimlerde güçlü çıkacağız. Hepinizi bugüne kadar verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da birlikte mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi(YDK) Gülsüm Filorinalı, Eski Konya Milletvekili Atilla Kart, Kadın Kolları MYK Üyesi Fevziye Pehlivan, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Eski Parti Meclisi Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil, ilçe başkanları, Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz’ın konuşmaların ardından blok listeyle seçim yapıldı.

 

Seçime katılan 513 delegenin 324’ün oyunu alan Bekir Yaman yeniden CHP Konya İl Başkanı seçilerek güven tazelerken, Deniz İndibi’de 189 delegenin oyunu aldı.

Resim önizlemesi

 

Seçimin blok mu ve çarşaf mı yapılsın oymasında tartışmalar çıksa da kongre, olaysız bir şekilde tamamlandı.

 

AdminAdmin