SİYASET

CHP Yunak’ta Turoğlu, Akşehir’de Köksal’ı Belediye Başkan Adayı Olarak Açıkladı

CHP ilçelerde belediye başkan adayları tanıtımını sürdürüyor. Hafta sonu düzenlenen aday tanıtım toplantılarında Yunak Belediye Başkan Adayı Şevket Turoğlu, Akşehir Belediye Başkan Adayı Nuri Köksal’ı açıkladı.

CHP Yunak’ta Turoğlu, Akşehir’de Köksal’ı Belediye Başkan Adayı Olarak Açıkladı

Belediye başkan adayları tanıtım toplantılarına CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Nurdan Yücal, Konya İl Başkanı Bekir Yaman, il yönetim kurulu üyeleri, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Sonkaya, Yunak ilçe Başkanı Ömer Faruk Çoban, Akşehir İlçe Başkanı Sevim Uzun, ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Yunak’ta yapılan belediye başkan adayı tanıtım toplantısında konuşan CHP Yunak İlçe Başkanı Ömer Faruk Çoban, “ Belediye Başkan adayımız pırıl pırıl temiz bir insandır. Yunak belediyesini vatandaşlarımızın desteğiyle halkçı bir belediye yapacağız. Rantçı değil, halkçı belediyecilikle bütün kaynakları halkımızla bölüşeceğiz” derken, Akşehir’de yapılan belediye başkan adayı tanıtım toplantısında konuşan CHP Akşehir İlçe Başkanı sevim Uzun, “Akşehir sevdalısı, yardımsever, çalışkan, dürüst, çağdaş halkın gönlünde taht kurmuş, yaptığı hizmetlerle bu coğrafyanın tarihine adını altın harfle yazdırmış, Akşehir İttifakının Belediye Başkan adayı Dr. Nuri Köksal’a halkımızdan destek bekliyoruz” dedi.

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman konuşmasında halkımıza halkçı belediyecilik anlayışıyla hizmet vereceklerini belirterek, “31 Mart’ta gerçekleşecek olan Yerel seçimlerinde kazanacağız. Belediye başkan adaylarımızla yerel yönetimlerde halkımıza halkçı belediyecilikle dürüst, şeffaf ve belediyenin kaynaklarını halkımızla paylaşan bir anlayışla hizmet vereceğiz. Kenetlenerek, halkımızın da desteğiyle Yunak ve Akşehir’de belediyeyi alacağız.”

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş konuşmasında bu seçimin önemli bir fırsat olduğunun üzerinde durarak, “Bu seçim Yunak ve Akşehir’de vatandaşlarımız için önemli bir fırsattır. AK Parti iktidarı bugün bütçeyi denetlenemeyen bir duruma getirdi. Genel bütçeden ilçelerimiz yeterli olarak bir pay alamıyorsa, bu seçim bu anlamda oldukça önem arz ediyor. Her iki ilçemizde belediyeyi kazanırsak belediye bütçesini düzgün bir şekilde yöneterek, ranta değil, halka hizmete yansıtacağız. Her iki ilçe belediye başkan adayımız belediyeyi düzgün yöneteceklerdir. Halkçı belediyecilikle ilçelerimizi kalkındıracaklardır. Belediye başkan adaylarımız için Yunak ve Akşehir halkından destek bekliyoruz” diye konuştu.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Nurdan Yücal, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Sonkaya, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa’nın konuşmalarının ardından, Yunak Belediye Başkan Adayı Şevket Turoğlu ile Akşehir Belediye Başkan Adayı Nuri Köksal projelerine ve yapacaklarını hizmetleri anlattılar.

 

AdminAdmin