SİYASET

CHP Selçuklu ’ya, Çobanoğlu Yeniden Aday

CHP Selçuklu İlçe Başkanlığının 6 Ağustos’ta gerçekleştireceği ilçe kongresinde, CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu yeniden ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı.

CHP Selçuklu ’ya, Çobanoğlu Yeniden Aday

CHP Konya İl Başkanlığı toplantı salonunda yeniden İlçe Başkan adayı olduğunu açıkladığı CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Çobanoğlu’nun basın açıklamasına, ilçe yönetim kurulu üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarıyla partililer katıldı.

Resim önizlemesi

Basın açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, Selçuklu ilçesinde CHP’yi büyütmek için yeniden ilçe başkanlığına aday olduğunu açıklayarak, “Köklerini Anadolu Rumeli-i Müdafi hukuk cemiyetinden alan, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partimizin çok kıymetli üyeleri, Laik, Demokratik, Hukuk devletinden yana olan çok değerli yoldaşlar ve partimizin olmazsa olmaz unsuru olan sevgili kadınlarımız ve genç kardeşlerim hepinize katılımlarınız ötürü teşekkür ediyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum. 16 Aralık 2019 tarihli kongremizde aldığımız yetkiyle yönetimimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve örgütümüz aldığımız sorumluluk doğrultusunda ekip arkadaşlarımla birlikte görev aldığımız günden bu güne kadar gece gündüz demeden partimizin bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak için gerekli gayreti göstermeye çalıştık. Göreve geldiğimiz 2019 yılında daha göreve gelmemizden 3 ay sonra dünyayı etkisi altına alan korona-virüs ülkemizde de sosyal, ekonomi, eğitim, sağlık gibi hemen hemen tüm alanlarda olumsuz birtakım etkilere sebebiyet vermiştir. Pandemi de vatandaşa 5 maskeyi dağıtamayan, orman yangınlarında yangın söndürme uçağı kaldıramayıp ciğerlerimizi yakan ve yaşanılan büyük deprem felaketinde aksiyon alamayarak on binlerce canımızı kaybetmemize sebep olan AKP iktidarının günü kurtarmaya yönelik yüzeysel tedbirleriyle 4 yıl içinden ülkemiz ne yazık ki içinden çıkmaz bir duruma evirilmiştir” dedi.

Bugün Türkiye çok ağır sorunlarla karşı karşıyadır

Ali Naci Çobanoğlu Türkiye’nin ağır sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, “Adalet, sağlık, eğitim, güvenlik ve dış politika başta olmak üzere tüm alanlarda sorunlar gittikçe ağırlaşmaktadır. Ekonomi de geldiğimiz nokta ise içler acısıdır. Vatandaşımız her geçen gün, her geçen saat, her geçen dakika fakirleşmekte olup cebinde ki 3 kuruş para ise iktidar tarafından günlük değer kaybına uğratılmaktadır. Çocuklarımızın geleceğini çalan, ülkeyi uçurumun kenarına sürükleyen bu kötü gidişata dur demek için ve toplumun tamamını kucaklayan politikamızı başarıya ulaştırmak için elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik. Kimseyi ötekileştirmeden ve ayrıştırmadan vatandaşlarımızın ortak paydalarını temel alarak yürüttüğümüz seçim kampanyamızın sonucunda partimizin Selçuklu ilçemizdeki oyunu bugün itibariyle %70 artarak 33.000’den 55.000’e ulaştırmış bulunmaktayız.”

CHP, Yeniden Türkiye’nin umudu olacak

CHP’nin yeniden Türkiye’nin umudu olacağını ifade eden Ali Naci Çobanoğlu şunları dile getirdi:

“Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına kavuştuğumuz 2023 yılı biz Cumhuriyet ve Atatürk sevdalılarına bambaşka bir sorumluluk vermiştir. Mart ayında yerel seçimlerin önemi kaçınılmazdır. Önümüzdeki süreçte partimiz CHP, Türkiye’nin yeniden umudu olacaktır. Bundan sonra ki süreçte tüm üyelerimize düşen görev, umutsuzluğa kapılmadan daha çok çalışarak toplumun tamamını kucaklamak ve kaldığımız yerden halkla buluşmalarımıza devam etmektir. Bu minvalde genel merkezimizin 6 Haziran da başlattığı Kongre takvimi sonucunda ilçe ve il kongrelerimizi tamamlayacak ardından yapacağımız büyük kurultayımızla, yerel seçimlere tüm örgütlerimizle hazır bir şekilde girecektir. Bu süreçte eksiklerimiz ve hatalarımızı konuşarak, partimizin ve genel başkanımızın oluşturduğu sevgi ve saygı dilini devam ettirip başta yerel yönetimler olmak üzere, Konya’da sayısı 2 olan milletvekilimizi 3-4-5 yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Bizlerde Selçuklu İlçe Yönetimi olarak, genel merkezimiz 6 Haziran da başlattığı Kongre takvimi neticesinde 9 Temmuz Pazar günü toplam 46 mahallemizde, tüzüğümüz gereği 15 gün önce umudu açıkladığımız tarihlere uygun bir şekilde demokratik ve şeffaf bir ortam da üyelerimizle birlikte sandık koyarak gerçekleştirdiğimiz delege seçimlerimizi tamamladık. Yönetim kurulumuzun almış olduğu karar ile 38. Olağan İlçe Kongremizi 6 Ağustos Pazar günü Dedeman otelde yapacağız. İlk dönemimiz 2 yıl, ikinci dönemimiz 4 yıl olmak üzere toplam 6 yıllık görev süresince bana desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen siz değerli partililerimize, yönetim kurulunda görev yapan tüm arkadaşlarıma, kadın ve gençlik kollarımıza, parti emekçilerimize ve aileme sonsuz teşekkür ediyorum. Daha büyük bir heyecanla yeni umutlara yelken açmak için yolumuza yoldaş olacak tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. CHP Selçuklu ailesinin örnek bir örgüt olarak yoluna devam edeceğine söz veriyorum. Selçuklu ilçemizde partimizi büyütmek ve iktidar koşusuna destek vermek üzere sizlerin huzurunda yeniden Selçuklu İlçe Başkanlığına adaylığımı açıklıyor, kendimi örgütüme teslim ve emanet ediyorum” diye konuştu.

AdminAdmin