SİYASET

CHP, Odaları Ziyaretinde Sorunlarını Dinledi

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, il yönetim kurulu üyeleri, Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Sonkaya birlikte Konya Mimarlar Odası ve Konya Jeoloji Mühendisleri Odasını ziyaret ederek, sorunlarını hakkında bilgi aldı.

CHP, Odaları Ziyaretinde Sorunlarını Dinledi

Konya Mimarlar Odası Başkanı Odası Başkanı Ahmet Övet CHP’nin ziyareti ve sorunlarıyla ilgilenmesinden dolayı teşekkür ederek, “ Mesleğimiz ve meslektaşlarımız için önemli bir yasa olan Mesleki sorunlarının çözümüne büyük katkı yapacak olan Mimarlık Yasasının biran önce çıkarılması gereklidir. Bunun yanında çok sık değişen yönetmeliklerin son bulmasını istiyoruz. Bu sağlanırsa bizler ve ilgili olduğumuz sektörde rahatlık sağlanacaktır. Ayrıca üniversitelerde mimarlık bölümleri azaltılarak, ülkemizin ihtiyacı oranında mimarlar yetiştirilmelidir. Okul sayısı ve eğitim kalitesinin artması için üniversite sınavda mimarlık için 150.000, mühendislik için 200.000 sınırı getirilmeli ve mimarlıkta eğitim 4 yıl sonrası 1 yıl staj ve sonrası sınav ile mesleğe giriş yapılmalıdır. Ayrıca mezuniyet itibariyle 15 yılı dolduran mimar, mühendis ve şehir plancılara yeşil pasaport verilmelidir.

Mimar sayısının çokluğundan yaşadığımız haksız rekabetin önüne geçilmesini bekliyoruz. Belediyelerde daha çok mimar istihdam edilmelidir. Bizleri ziyaret etmeniz ve sorunlarımızla ilgilenmenizden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Olası depremlere karşın şimdiden gerekli tedbirler alınmalıdır

Konya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Şükrü Arslan CHP’nin ziyaretinden mutlu olduklarını dile getirerek, “Sektörde büyük sıkıntılarımız var. Bunun yanında ekonomiyle ilgili de ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Gelirimizin giderimize karşılayamadığı için geçinememe derdi yaşıyoruz. Her şeye rağmen Jeoloji Mühendisleri olarak derdimiz ülkemizdeki depremlerdir. Konya’nın zemininde deprem üretecek faylar vardır. Şimdiden olası depremlere yönelik tedbirlerin biran önce alınmasını bekliyoruz. Her belediyeye yeterince Afet Dairesi açılmalıdır. Buralarda yeterli oranda da jeoloji mühendisi çalıştırılmalıdır. Olacak bir depreme karşı ön müdahale yapılmalıdır. Sorunlarımızla ilgilenmenizden ve ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Her zaman Odalarımızın yanında yer aldık

  1. Konya İl Başkanı Bekir Yaman her zaman odaların yanında yer aldıklarını dile getirerek, “Sivil topluma ve sivil toplum kuruluşlarına önem vererek, yanında yer alıyoruz. Konya il başkanlığı olarak şehrimizdeki odalarımızla yakından ilgilenip, sorunlarını dinleyerek, üzerimize düşen görevi yerine getirerek, çözümünün de takipçisi oluyoruz. Bugün ziyaret ettiğimiz Mimarlar Odası ve Jeoloji Mühendisleri odalarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik ruhuyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Konya’nın sorunları benim için önceliklidir

Ziyaretlerde konuşan CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş Konya’nın sorunları benim için önceliklidir diyerek, “Bir Konyalı olarak ve Konya’nın temsilcisi olarak Konya’nın sorunları benim için önceliklidir. Konya’nın ve meslek odaları tarafından bize iletilen sorunları mecliste dile getirerek, çözümünün de takipçisi oluyorum. Sizle ve diğer odalarımızla güzel çalışmalar yapıyoruz. Konya’yı temsil etmekten ve sizleri hizmet etmekten mutluyum. Gördüğümüz kadarıyla mesleki yasasının olmaması ciddi sorunları ve kargaşaları da beraberinde getiriyor. Odaların sorunlarının çözümünde büyük bir katkı yapacak olan mesleki yasaların çıkması gereklidir. Bu yasalar meclise gelirse üzerimize düşen görevi yerine getirerek, yasanın çıkması için gereken desteği veririz. Mimarların ve Mühendislerimizin sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Konya için önemli bir proje olan Metro’yu Ulaştırma Bakanlığına sordum. Finansal sorunlar yaşandığı için yapılamadığı yönünde bir cevap geldi. Anlaşılan iktidar Konya’ya Metroyu yapmayacaktır“ dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği hazırlamalıdır

CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar İsmail Sonkaya’da belediye başkanı seçilirse yapacaklarını anlatarak, “Şehrimizde fay hatları olduğundan inşaatta zemin etüdü önemlidir. Konya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği hazırlamalıdır. Hala meclis kararlarıyla hareket ediliyor. Bugün mimar ve jeoloji mühendisi olmayan belediyelerimiz vardır. Belediyelerimize yeterince mimar ve jeoloji mühendisi alınmalıdır. Şehrimizde de olacak bir depreme karşı gereken tedbirler hiç vakit kaybetmeden alınmalıdır.”

AdminAdmin