SİYASET

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat’ı Ziyaret Etti

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayi İşçileri Sendikaları Federasyonu(TEKSİF) Genel Başkanı Nazmi Irgat’ı Ankara’daki makamında ziyaret etti.

 CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat’ı Ziyaret Etti

TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat’ı ziyaretinde asgari ücret hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş şunları dile getirdi: “İktidarın başarısız ekonomi politikalarıyla birlikte Türkiye’de her iki çalışandan biri asgari ücretle yaşam mücadelesi veriyor. Bu yaşam mücadelesi sırasında Türk Lirası’nın her geçen gün değer kaybetmesi ve yüksek enflasyon nedeniyle açlık sınırının altında kalan asgari ücretle ilgili iktidarın kayda değer bir zam yapması gerekmektedir. ENAG tarafından yapılan enflasyon araştırmasına göre asgari ücreti ele aldığımıza görüyoruz ki, asgari ücretin yılbaşındaki alım gücüne ulaşabilmesi için en az 2.385 TL zamma ihtiyaç vardır. Bu zam, asgari ücretlilerin sadece 2023 yılı başlangıcındaki alım gücüne erişebilmesini sağlıyor. Asgari ücretlilerin insani yaşam standartlarına erişebilmesi ve yılın ikinci yarısında yükselmeye devam edecek enflasyonu da göz önüne aldığımızda şuan 8506 TL olan asgari ücrete, 2385 TL enflasyon zammı eklenerek 10.891 TL üzerinden ele alınarak refah payı verilmesi gerekiyor” dedi.

TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat Barış Bektaş’ın ziyaretinden memnun olduğunu, asgari ücrete yapılacak zammın çalışanın ve emekçinin geçinebileceği bir ücret olması gerektiğini ifade etti.

 

AdminAdmin