FUTBOL

Çağdaş Çankaya ,Fidan hemen ağaç olmaz

1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya, genç oyuncularla topladıkları 18 puanın çok değerli olduğunu kaydederken, camianın biraz daha sabırlı olması gerektiğine ‘Fidanı toprağa dikiyoruz hemen ağaç olsun istiyoruz' sözleriyle dikkat çekti

Çağdaş Çankaya ,Fidan hemen ağaç olmaz

TFF 3.Lig’de mücadele eden 1922 Konyaspor, ligin ilk yarısının tamamlanmasının ardından kısa süreli bir tatile çıktı. Yavru Kartallar, beş günlük iznin ardından cumartesi günü Konya’da toplanarak çalışmalarına start verecek. Yeşil-beyazlılar, bu süreçte mini bir kamp yapmayı da planlıyor. Olası kampta yeşil-beyazlıların hazırlık maçları oynaması ve son durumunu görmesi bekleniyor. Teknik direktör Çağdaş Çankaya ise mesaisine devam ediyor. Transfer raporu hazırlayan genç teknik adam, yöneticilerle sürekli kontak halinde... Yoğun bir transfer süreci geçirecek yeşil-beyazlılar, takımdan ayrılması gündemde olan oyuncular için de son kararını verecek.

‘TAKIMA YENİ BİR İNŞA GEREKECEK’

Ligin ilk yarısını Anadolu’da Bugün Spor’a değerlendiren 1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya, “Sezona düşmüş bir takımla başladık. Takımın üzerinde ölü topağı vardı. Bu takımı aldık, genç oyuncularla dizayn ettik... Profesyonel liglerin en genç takımıyız. İlk defa profesyonel olan oyuncular, geçen sezon süre almamış akademi oyuncuları ve gelecek vaad eden oyunculardan bir grup kurduk. Baktığımızda toplanan bu 18 puan çok önemli ve değerli. Belki biraz daha fazla puana ulaşabilirdik ama olmadı. En azından küme düşme hattının üzerindeyiz. Şuan lig bitseydi takım ligde kalmıştı. Edirne son haftalarda bir çıkış yakaladı o bizi sıkıştırdı. Ligin ikinci yarısında takıma yeni bir inşa gerekecek. Onun için de devre arasında gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

‘TAKIMI FARKLI GÖZLE İZLEDİM’

Hacettepe maçının bir bölümünü gördüğüm kart nedeniyle tribünden izlediğini ifade eden Çağdaş Çankaya, “Farklı bir gözle izlediğimde inanılmaz bir tecrübe eksikliği gözüme çarptı. Oyunu tutmada eksikliğimiz var, lider oyuncu eksikliğimiz var, oyunun ritmini ayarlamada sıkıntı yaşıyoruz. Her bölgede deneyimli oyuncuya ihtiyacımız var. Takımdaki ağabey sayısını fazlalaştırmamız lazım. Diğer takımlara göre; yaş farkıyla beraber fiziksel anlamda farkı da görüyorsunuz. Dikkat ederseniz biz hiçbir maçta kırılmadık, tepki verdik ancak skoru tutmada sorunlar yaşadık. Bu da tecrübeli oyuncumuzun azlığından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı. 

‘CAMİAMIZ ÇOK SABIRSIZ, BİZ GENÇ TAKIMIZ’

Transfer konusunda hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirten Çankaya, “Transfer raporumuz hazır. Özellikle bir aydır yoğun bir çalışmamız var. Bu işe yöne veren şey kesinlikle işin maddi boyutu.  A,B ve C planlarımız var ancak maddi olarak transfer komitemizin elinin güçlü olması gerekiyor. Bizim nokta transferler yaparak takımı güçlendirmemiz lazım. Genç oyucuları tecrübeli oyuncuların arasında ancak kazanabiliriz. Biz, şimdi fidanı toprağa dikiyoruz sonra hadi ağaç olsun altında gölgelenelim istiyoruz. Camiamız çok sabırsız. O fidanın büyümesi, yeşermesi, ağaç olması, dallanıp - budaklanması lazım. Bu da belirli bir zamana tekabül ediyor. Genç oyuncuların üzerine kaldıramayacakları bir yük de verirsek ne yazık ki onları da kaybetmekle karşı karşıya kalabiliriz” diye konuştu. 

‘TAKIMDA KIRILMALAR YAŞIYORUZ‘

Son oynanan ve Hacettepe maçını da değerlendiren genç teknik adam, “İlk yarım saatte çok iyi organize olan bir takımdık. Ataklarımız iyiydi, hızlı çıkışlarımız vardı. Hüseyin Mert’in uzaktan güzel bir vuruşuyla gol yaptık. Rakibin duran toptan bulduğu bir pozisyon dışında ciddi bir atağı yoktu. Ta ki hatalı penaltı olana kadar… O penaltı da hatalı bir karar sonucu verildi. Görüntüler de mevcut. Yaşar’ın suratına çarpan topa el var gerekçesiyle penaltı çalındı. Genç bir grup olduğumuz için takımda bir kırılma yaşandı. Devamında uzaktan bir şut atan rakibimiz savunmamıza da çarpan top neticesinde kalemizde golü gördük. İkinci yarıya sistem değişikliğiyle başladık. Hemen golü de bulduk ancak kaçırdığımız bir golün akabinde tekrar kalemizde golü gördük. Bırakmadık maçı ancak gününde olan rakip tecrübesiyle bize izin vermedi. Oyuncularımızın mücadelesinden ve isteğinden memnunum” açıklamasında bulundu. 

‘HATALI KARARLAR CANIMIZI YAKTI’

‘Hakemler bizim maçlarımıza rahat çıkıyorlar’ diyen 1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya,  konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bir takımın başına 5-6 kez ciddi hakem hataları başına gelmez, gelmemeli. Ben böyle bir şey görmedim. Özellikle deplasman maçlarımızda sıkıntı çekiyoruz. Ordu, Derince ve Hacettepe maçlarında resmen galibiyet bir takımdan alındı ve bir takıma verildi. Bunu duygusal olarak ya da taraflı olarak söylemiyorum. Hakemler maçın gidişatına direkt etki etti. Bizim pilot takım olmamız kolay lokma anlamına geliyor herhalde. Acımasız bir şekilde sahada bizi yok etmeye çalıştılar. Hiç akla hayale gelmeyen verilen kararlar canımızı yaktı. Genç bir takımız, çocuklar bu tür kararlar sonrasında kırılmalar yaşıyor. Çocukları oyuna döndürmekte güçlük çekiyoruz. Son maçta kenardan ‘hadi oğlum, toparlanın yine golü buluruz’ dememize rağmen son maçta kalemizde ikinci golü gördük.” 

AdminAdmin