GÜNCEL

Beyşehir’de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı.

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlamalarda, özel öğrenciler için hazırlanan işaret dili klibi izlenirken, şirinler gösterisi, ünlü taklitleri ve dans gösterileri beğeni topladı.

Beyşehir’de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı.

. Özel öğrencilerin sahnelediği Hababam Sınıfı gösterisi, org ve ritim çalışmalarının ardından düzenlenen etkinlik sona erdi.

Öte yandan, Kültür merkezinde sergilenen Kamil Akkanat Özel Eğitim ve Uygulama Okulu tarafından hazırlanan seramik çalışmalar da katılımcılar tarafından tam not aldı.

Kutlamalarda açılış konuşmasını yapan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır,

“Bugün burada çok anlamlı bir günü birlikte beyhude etmek, yaşamak ve birlikte engelli olan yavrularımızın gününde, onlara ne yapabiliriz, nasıl omuz verebiliriz diye toplanmış bulunuyoruz. Hepinizi hürmetle saygıyla selamlıyorum.

İçinde bulunduğumuz şu günlerde Filistin’de ki o gözü yaşlı yavruları, o evladına sımsıkı sarılmış öldüğü halde ölmemiş gibi bağrına basan anaları gördükçe devletin iyiliğini devletin birliğini sağlayan dünya kamuoyuna masumların yanındayız diyen başta saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnet ve şükranla buradan saygılarımı iletiyorum.

Şuraya gelmek istiyorum, bugün ne oldum demeyeceğiz, yarın ne olacağım demeyi bileceğiz. Demek istediğim şu ki bu dünyada engellilerin örnekleri vardır. Bunun en büyük örneği Amerika’nın devlet başkanı Franklin Roosevelt hem tenis oynamıştır, hem sporu bırakmamıştır, hem yüzmüştür ama o engelline rağmen devlet idare etmiştir. O yüzden bu engelli yavrularımızın derdini onların kabiliyetini, onların üreteceği şeyleri en iyi anneler bilir. Onu büyütenler bilir. Bağrına basan analardır. Allah onlardan razı olsun.” İfadelerini kullandı.

AdminAdmin