GÜNCEL

Başkan Akkaya'dan ,3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya 3 Aralık Engelliler günü nedeni ile kutlama mesajı ayayımladı.

Başkan Akkaya'dan ,3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle öncelikle şehrimizde bulunan ve ülkemizdeki bütün engelli kardeşlerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. İçinde bulunduğunuz bütün dezavantajlı durumlara rağmen yaşama sevinci ile hayata tutunduğunuzun bilincindeyiz. Bu sebepledir ki biz de Akşehir Belediyesi olarak gerek gerçekleştirdiğimiz faaliyetler ile gerekse ihtiyaçlarınız dahilinde hayata geçirdiğimiz projeler ile hayatlarınızı kolaylaştırmak için gayret gösteriyoruz.

Sevgili özel kardeşlerim bizler sadece bir gün değil her gün yanındayız. Kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek, sorunlarının çözümünde sizlere destek olmak için bundan sonra da yanınızda olacağız.

Görev anlayışı olarak toplumun hangi kesiminden olursa olsun genç, yaşlı, kadın, erkek veyahut çocuk, kimin yardıma ihtiyacı var ise onun yanında olmak bizim asli vazifemizdir. Bu sebeple, Akşehir Belediyesi olarak attığımız bütün adımlarda, gerçekleştirdiğimiz bütün projelerde bu hassasiyetler ışığında hareket edilmektedir.

Akşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımız için; akülü ve tekerlekli sandalye teminine devam ediyoruz. Akülü ve tekerlekli sandalyelerin bakım onarım işlemlerinde vatandaşlarımıza yardımcı oluyor ve destek veriyoruz. Akülü araçlarımız için ilçemiz genelinde farklı yerlerde bulunan şarj istasyonları ile devamlılığın sağlanmasını amaçlıyoruz. 2016 yılında hizmete giren “Engelsiz Taksi” uygulamamız ile kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşımda problem yaşayan engelli hemşehrilerimizin gideceği yere ulaşmasını sağlıyoruz

Sözün özü; Akşehir Belediyesi olarak ilçemize hizmet ediyorken, sosyal, kültürel pek çok alanda faaliyetler yürütmeye devam ediyoruz. Engelli hemşehrilerimizin kendilerini rahat hissedebildiği, her türlü olanak ve hizmetten yararlanabildiği Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde özel bireylerimize hem meslek öğrenme hem sosyalleşme hem de hayata adapte olma imkânı sağlıyoruz. Onların azmini, başarılarını ve mutluluğunu görmek bizleri de çok mutlu ederken, engelsiz bir gelecek için de hep birlikte mücadele edeceğiz.

Bütün hemşehrilerimizin yanı sıra bilhassa engelli kardeşlerimizin şehir içinde daha kolay seyahat edebilmeleri ve hizmetlerden yararlanabilmeleri için kaldırımlarımızı hareket edilebilir şekilde dizayn ediyor, bakım ve onarımlarına hassasiyet gösteriyoruz. Engebe veya merdiven sebebi ile ulaşımı zor alanlara ise yerleştirdiğimiz rampalar ile kardeşlerimizin daha rahat hareket etmelerine katkı sağlıyoruz. Bu vesile ile bütün engelli hemşehrilerimi, Dünya Engelliler Günü münasebeti ile düzenleyeceğimiz ‘Benim Dünyam’ isimli sinema gösterimine davet ediyorum. Şimdiden iyi seyirler.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, bir gün değil, her gün yanınızda olduğumuzu belirterek selam ve sevgilerimi sunuyorum.

AdminAdmin