SAĞLIK

Beyşehir Sağlığı Yeni Yatırımlarla Gelişmeye Devam Ediyor

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, beraberindeki hizmet başkanları ile birlikte Beyşehir ilçesinde hizmet sunan sağlık tesislerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir’i makamında ziyaret eden Prof. Dr. Koç, sağlık alanında göstermiş oldukları duyarlılık ve destek nedeni ile Kaymakam Özdemir’e teşekkür etti.

Beyşehir Sağlığı Yeni Yatırımlarla  Gelişmeye Devam Ediyor

Beyşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü, 2 nolu aile sağlığı merkezi ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunu ziyaretleri ile sağlık tesisi değerlendirmelerine başlayan Prof. Dr. Koç buralarda görev yapan sağlık çalışanları ile sohbet ederek fikir alışverişinde bulundu. Beyşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün yer aldığı bina içerisinde ‘Sağlıklı Hayat Merkezi’ açılması için planlama yaptıklarını belirten Prof. Dr. Koç, “Kısa süre içerisinde hizmete açacağımız Sağlıklı Hayat Merkezi’nde sunulacak sağlık hizmet çeşitliliği sayesinde vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmış olacağız. İçerisinde; Beslenme Danışmanlığı, Çocuk Gelişim Danışmanlığı, Psikososyal Danışmanlık, Çocuk ve Ergen Sağlığı, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi, Sigara Bırakma Danışmanlığı gibi birimlerin yer aldığı bu sağlık tesisimiz sunduğu olanaklarla Beyşehir’li vatandaşlarımızın her türlü derdine derman olmaya çalışacak” dedi.

İnşaatı tamamlanarak hizmet sunmaya başlayan Beyşehir TOKİ Aile Sağlığı Merkezi’nin bölge halkı için önemli bir sorunu ortadan kaldırdığını dile getiren Prof. Dr. Koç, yüklenici firmanın yaşadığı zorluklar nedeni ile inşaatı yarım kalan Beyşehir 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu inşaatının da hızlı bir şekilde tamamlanması için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve yeniden ihaleye çıkılacağını sözlerine ekledi.

Beyşehir programına, Beyşehir Devlet Hastanesi ziyareti ile devam eden Prof. Dr. Koç, burada hastane yöneticileri, doktorlar ve kliniklerden sorumlu sağlık çalışanları ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı tarafından yapılan sunumun ardından katılımcıların istek ve çözüm önerilerini dinleyen Prof. Dr. Koç, Beyşehir Devlet Hastanesi’nin acil, ameliyathane, diyaliz, palyatif, yataklı tedavi hizmetleri gibi tüm branşlarda çok verimli çalıştığını görmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Beyşehir Devlet Hastanesi’nin kendi rolündeki sağlık hizmetlerini başarı ile yerine getirdiğini ifade eden Prof. Dr. Koç, tüm çalışanlara teşekkür etti.

Beyşehir incelemelerinin ardından Derebucak ilçesine geçen Prof. Dr. Koç ve hizmet başkanları burada da ilçe devlet hastanesi ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunu ziyaret ederek görev başında olan sağlık çalışanları ile istişarelerde bulundular. Derebucak Kaymakam Vekili Ömer Levent Türk ile hastanede bir araya gelen Prof. Dr. Koç, Derebucak İlçe Devlet Hastanesi yeni bina inşaatı ihalesinin en kısa sürede yapılacağını belirterek hastanenin geçici olarak hizmet sunduğu binadan inşaatın tamamlanması ile birlikte kendi binasına taşınacağını söyledi.

 

AdminAdmin