SİYASET

Bektaş: Öğretmenlerimiz, Biran Önce Geçinebilecekleri Bir Ücrete Kavuşturulmalıdır

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, Eğitim-İş Konya şube Başkanı Bahattin Ertuğrul ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, günümüzün ekonomik şartlarında geçinemeyen öğretmenlerimizin, mutlaka geçinebilecek bir ücrete kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Bektaş: Öğretmenlerimiz, Biran Önce Geçinebilecekleri Bir Ücrete Kavuşturulmalıdır

Ziyarette öğretmenlerin geleceğimizin mimarları olarak kutsal bir mesleği yerine getirdiklerini belirten Barış Bektaş, “Gelecek nesillerimizin mimarı olan öğretmenlerin insani koşullardan yoksun çalışması kabul edilemez; öğretmenlerin tamamı kadrolu, güvenceli ve örgütlü bir çalışma yaşamında bulunmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığının bütçe görüşmesinde öğretmenlerimizin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek üzere bir konuşma yaptım. İktidar sözleşmeli, ücretli, kadrolu, uzman vb. şeklinde çalıştırılan öğretmenler arasında eşit işe eşit ücret ilkesini yok sayarak, öğretmenler arasında bir ayrım oluşturarak, çalışma barışını tehdit eden bir duruma getirdi. Umarım iktidar en kısa sürede yaptığı bu yanlışın farkına vararak, hatasından geri döner. Bunun yanında öğretmenlerimizin tamamı kadrolu, güvenceli ve örgütlü bir çalışma yaşamına kavuşturularak, geçinebilecekleri bir ücret almaları sağlanmalıdır. Öğretmenlerimizin sorunlarının çözümünün takipçisi olmaya devam edeceğiz. Misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Barış Bektaş’a teşekkür

Barış Bektaş’a eğitimcilerin sorunlarını takip edere k, gündeme taşımasından dolayı teşekkür eden Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, “Her anlamda bizleri yalnız bırakan ve meslek orunumuzu zedeleyen uygulamaların yanında eğitim emekçileri olarak, ekonomik şartlarında zorlamasıyla da artık geçirmekte zorlanıyoruz. Bunun yanında yöneticiler tarafından da öğretmenlerin sözüne ve fikrine değer verilmiyor. Bizim tek derdimiz mesleki olarak yaşadığımız sorunların çözümü ve geçinebileceğimiz ücrete kavuşmamızdır. Çünkü geldiğimiz nokta çok vahimdir. Öğretmenlerin yüzde 92’si borçları nedeniyle mesleki veriminin düştüğünün farkındadır. Anayasal bir hak olan güvenceli istihdam konusunda bile güven duyulamıyor. Buradan altını çiziyoruz: Eğitim emekçisinin, bu sorunları çözmek yerine öğretmene önlük giydirmeye çalışanlar bir yanlışın içindedir. Talebimiz insanlık onuruna yaraşır bir ücret alıp, insanca yaşamak istiyoruz! Eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yaratacak uygulamalara son verilmesi istiyoruz! Ücretli, sözleşmeli öğretmenliğe son verilmesini, kadrolu güvenceli atama yapılmasını istiyoruz. Ayrıca öğretmenlerin sorunlarıyla yakından ilgilenip, ziyaretinizden dolayı da size teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

AdminAdmin