SİYASET

Bektaş: -‘’Hadim'in Gerez Mahallesindeki Mermer Ocağının İşetmeye Açılmasıyla Bölgedeki Tarım Ve Meyvecilik Bitebilir’’

Bektaş, Hadim Gerez Mahallesindeki mermer ocağının işetmeye açılmasının yanlış bir karar olduğunu ve mermer ocağının işetmeye açılmasının Hadim ve Bölgesindeki tarım ve meyveciliğin biteceği anlamına geldiğini söyledi.

Bektaş: -‘’Hadim'in Gerez Mahallesindeki Mermer Ocağının İşetmeye Açılmasıyla Bölgedeki Tarım Ve Meyvecilik Bitebilir’’

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve il yönetim kurulu üyeleri ilçe gezilerine Hadim ve Taşkent'te devam ederek, esnaflarla buluştu. Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve il yönetim kurulu üyeleri Hadim İlçe Başkanı Salih Dinçer Sakallı, ilçe yöneticileriyle birlikte Hadim pazarındaki pazarcı esnafıyla ve ilçedeki esnafları ziyaret ederek, sorunları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Hadim İlçesi Gerez Mahallesindeki Mermer Ocağının özel bir şirket tarafından işleteceği ve açılan dava hakkında bilgi alan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Mermer Ocağı sahasına giderek, incelemelerde bulundu. Burada bir açıklama yaptı.

Barış Bektaş'ın mermer ocağı sahasındaki açıklamasına, partililer ve Hadim İlçesi Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Orhan ve yönetim kurulu üyeleri de katılarak destek verdi.

Mermer Ocağının işetmeye açılmasının Hadim ve bölgesindeki tarımı ve meyveciliğin bitmesi anlamına geldiğini belirten Barış Bektaş, "Hadim Gerez mahallesindeyiz. Burada açılması düşünülen ve özel bir şirket tarafından işletilecek olan Mermer Ocağının bölgedeki tarımın ve meyveciliğin biteceğinin anlamına geliyor. 480 bin metre kare alandaki mermer ocağının işletilmesinin durdurulması için dava açılmıştır. ÇED Raporuna ihtiyaç yok denilerek mermer ocağının işletilmek istenmesi yanlış bir karardır. Mermer Ocağının işetilmesine izin verilirse aynı zamanda su havzası olan bu sahanın su kaynakları da kuruyacaktır. Hadim ve bölgesi Konya'yı besleyen su kaynaklarının havzası olup, Konya'nın yüksek oranda su ihtiyacını gidermektedir. Kaldı ki su kaynağı açısından oldukça fakir olan ilimiz Konya susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilecektir" dedi.

"Mermer ocağı işletilirse bölge halkı geçin sıkıntısı yaşayacaktır"

Barış Bektaş mermer ocağının işletilmesiyle Hadim ve bölgesindeki halkının geçim sıkıntısı yaşayacağına dikkat çekerek, "Hadim ilçemiz ve bölgesi son yıllarda gerek tarımda gerekse meyvecilikte çok önemli aşama kaydetmiştir. Hadim'deki üreticilerimizin ürettiği meyvelerin yarısını kiraz oluşturuyor. Bu kirazı ihraç eden bölge halkı, ekonomik olarak ülkemize ve şehrimize önemli bir oranda katkı yapıyor. Özellikle küçükbaş hayvancılığın, arıcılığın yaygın olduğu bu bölgemizde, mermer ocağının işetilmesiyle burada yaşayan vatandaşlarımız aynı zamanda geçim sıkıntısına düşecektir. Bizim derdimizde mermer ocağının işetmeye açılmasıyla geçim sıkıntısı geçecek olan vatandaşlarımızın bu sorununa dikkat çekmektir. Onların derdine ortak olmaktır. Beklentimiz de mermer ocağının işetilmesine son verilerek, yanlış olan bu karardan biran önce dönülerek Hadim ve bölge halkının rahatlatılmasıdır. Hukuki anlamda da konunun takipçisi olacağız" dedi.

Açıklamanın ardından Taşkent ilçesine geçen Barış Bektaş ile il yönetim kurulu üyeleri Taşkent ilçe Başkanı Hasan Balcı ve yönetim kurulu üyeleriyle esnafları ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

AdminAdmin