SİYASET

Bektaş: ''Çiftçilerimizin Girdi Maliyetleri Düşürülerek, Nefes Alması Sağlanmalıdır''

İlçe gezilerinde konuşan CHP Konya İl Barış Bektaş, “Ülkemizde yaşanılan yüksek enflasyonda dolayı da her türlü ürünün fiyatları sürekli artanken, çiftçimizin maliyet girdileri sürekli yükseliyor. Yüksek enflasyon karşısında çiftçilerimizin girdi maliyetleri düşürülerek, nefes alması sağlanmalıdır” diye konuştu.

Bektaş: ''Çiftçilerimizin Girdi Maliyetleri Düşürülerek, Nefes Alması Sağlanmalıdır''

İlçe gezilerine Doğanhisar ve Hüyük ilçelerinde sürdüren CHP İl Başkanı Barış Bektaş ve il yöneticileri, CHP Doğanhisar ilçe Başkanı Zeki Bücük ile ilçe yöneticileriyle Doğanhisar pazarındaki esnafları ve vatandaşları ziyaret ederek, sorunları dinledi.

Doğanhisar ilçesinden sonra Hüyük ilçesine geçen ve Hüyük İlçe Başkanı Hüseyin Timurlenk, yönetim kurulu üyeleriyle ve partililerle bir araya gelerek, siyasal ve ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

 

Hüyük ilçesi binasında konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “İlçe gezilerimize devam ediyoruz. Gezilerimizde vatandaşlarımızla, esnaflarımızla, oda başkanlarımızla bir araya gelerek yaşanan sorunlar hakkında bilgi alıyoruz. Gördüğümüz tablo hiçte iç açıcı değildir. Halkımız çoğunlukla hayat pahalılığından şikâyetçi olduğu kadar, geleceğinden endişe duyuyor. 20 yıldır iktidarda olan AK Parti devleti kendisinde gördüğü gibi, kendisinden olmayanları da dışlıyor. Artık kişilere iftara atmaktan daha çok partilere iftara atmaya başladı. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ülkemizin sahibi var diye birçok kurumun önünü kadar gidiyor. Ülkemizin sahipsiz olmadığının mesajını veriyor. İktidarın ülkemizi getirdiği yer hepimizin malumudur. Sizler çiftçilik yaparak geçiminizi sürdürüyorsunuz. Tarımdaki girdi maliyetlerinin yüksekliğiyle baş edemeyecek bir duruma geldiniz. Kaldı ki ülkemizde yaşanılan yüksek enflasyondan dolayı da her türlü ürününün fiyatları sürekli artanken, sizinde maliyet girdileri sürekli yükseliyor. Yaşanan yüksek enflasyon karşısında sizlerin girdi maliyetleri düşürülmelidir. Özellikle çiftçilerimizin kullandığı mazot başta olmak üzere, gübre, ilaç fiyatları düşürülerek, daha çok desteklenerek rahat bir nefes almanız sağlanmalıdır. Vatandaşlarımızın partimize olan ilgisinin artması bizleri sevindiriyor. Eşit yurttaşlık anlayışıyla birlikte, cumhuriyetimiz ve kazanımlarının yok edilmek istendiği ülkemizde, hep birlikte cumhuriyetimize sahip çıkarak demokrasimizi geliştireceğiz. Eşit yurttaşlık anlayışını güçlendirerek, ülkemizin bütün kaynaklarını ülkemiz için harcanacak bir yapıyı güçlü olarak sağlayacağız. Özellikle Z kuşağı dediğimiz gençlerimiz, geleceklerinden emin olmak istiyor. Bizim iktidarımızda gençlerimiz gelecek endişesinden kurtarılarak, ülkemizin bütün sorunları çözüme kavuşturulacaktır. Çiftçimiz, üreticimiz girdi maliyetleri düşürülerek rahat bir nefes alması sağlanacaktır. Bizlerin sorumluluğu çok büyüktür. Öncelikle vatandaşlarımızla, esnafımızla ve halkımızın bütün kesimleriyle buluşup, kucaklaşacağız. Birlikte halkın iktidarı olan partimiz CHP’nin iktidarını getireceğiz” dedi.

 

Konuşmanın ardından CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, ilçe yöneticileriyle birlikte Esnaf ve Sanatkârlar Odasını, Ziraat Odasını ve çilek üreticilerini tarlalarından ziyaret etti.

AdminAdmin