YEREL

Bayan Kuaförleri Pazar Günleri Kapalı Olacak

Konya'da Berberler ve Kuaförler Odası kuaförler arasında yaptığı anket sonucu bayan kuaförlerin haftalık tatil gününü değiştirdi.Konya Valiliği, Konya Ticaret Odası, Karatay, Selçuklu ve Meram Belediyelerinin onayı ile bayan kuaförlerin salı günü yaptıkları haftalık tatil günü pazar gününe alındı.

Bayan Kuaförleri Pazar Günleri Kapalı Olacak

Artık bayan kuaförleri de her hafta pazar günü kapalı olacak. 1 Mart 2024 tarihi itibariyle pazar günü iş yerlerini açan işletmelere cezai işlem uygulanacak.

 

Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok, "Bayan kuaförler arasında yaptığımız anket sonucu haftalık tatil gününün pazar günü yapılması sonucu çıktı. Konya Valiliği, Konya Ticaret Odası, Karatay, Selçuklu ve Meram Belediyelerinin onayı ile her hafta salı günü tatil yapan bayan kuaförleri pazar günleri tatil yapmaya başlayacak. Uygulama 1 mart 2024 tarihi itibariyle devreye girecek ve 3 mart pazar günü bayan kuaförleri kapalı olacak." dedi.

 

Baranok, daha önceden gelin başı ve nişan başı randevusu bulunan bayan kuaförlerin de düğün davetiyesi ile birlikte odaya müracaat etmeleri gerektiğine dikkat çekerek pazar günü iş yerlerini açan işletmelere cezai işlem uygulanacağını söyledi.

 

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak da alınan kararın bayan kuaförlerinin isteği doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirterek tüm bayan kuaförlerin alınan karara uymasını istedi.

AdminAdmin