YEREL

Başkanı Kılca'yı Macur pazarda alışverişte

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya’nın en eski ve en büyük pazarlarından olan Muhacir Pazarı’nda alışveriş yaptı. Konya sporunun tanınan isimlerinden İsmet Karababa ise tesadüfen karşılaştığı Başkan Kılca’nın alışveriş görüntülerini paylaştı

Başkanı Kılca'yı  Macur pazarda alışverişte

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, haftasonunda evinin sebze ve meyve ihtiyacını karşılamak için, yalnız başına  Konyanın en eski ve en büyük pazarlarından olan Muhacir Pazarı’na gitti.

Pazarda alışveriş yaparken kendisini görenlerle ve pazarcı esnafıyla sohbet eden Başkan Hasan Kılca, elindeki sebze ve meyve poşetleriyle birlikte pazarda adımladı.

Başkan Kılca’yı pazarda ve yalnız başına görünce başta şaşırdığını ifade eden İsmet Karababa, sosyal medyada paylaştığı fotoğrafların altına ise, “Konya’mızın en eski yerleşim yeri olan Karatay ilçemizin Belediye Başkanı, eski futbolcularımızdan, spor ve sporcu dostu değerli Hasan Hasan Kılca Başkanımla yine en eski pazarlardan olan Muhacir pazarında alışveriş yaptık.

Konyalı hemşehrilerimizin yeri ürünlere olan tutkusunun havaların soğumaya başlaması ile birlikte yerli ve doğal sebzelerde sona yaklaşmasının hüznü bir başka yaşanır.

Bu nedenle insanımızın son haflarda yapacağı alışveriş arzularını yerine getirdiği bu günlerde her hafta olduğu gibi bende Muhacir Pazarına alışverişimi yapmak için gittim.

Alışveriş yaptığım tezgahta yanıma gelip selam verenin Hasan Kılca Başkanım olduğunu görünce biran şaşırdım.

Bu şaşkınlığım tek başına halkının arasına girerek hem pazar alışverişini yapan, hem fiyatlarla ilgili bilgi sahibi olan, hem de pazar esnafının sorunlarını dinleyen bir belediye başkanıyla karşılaşıyor olmamdandı.

Çok alışık olmadığımız bu durum karşısında kısa bir süre şaşkınlık yaşamış olsam da çok etkilenmiştim. Başkanımızla sohbet ederek alışveriş yapmanın şansını yaşarken Karatay İlçemize yaptığı spor tesisleriyle ilgili kendilerine teşekkür etme fırsatı bulmuş oldum.

Konya’mızın öz evladı, Karatay’ın çocuğu, eski futbolcu ve şehrimizin en çalışkan belediye başkanlarımızdan biri olduğuna inandığım Hasan Kılca Başkanımızın mütevazi tavrıyla vatandaşlarıyla hasbihâl ederek alışveriş yapmasını takdire şayan görmem nedeniyle halkımızla paylaşmak istedim”

AdminAdmin