GÜNCEL

Başkan Yiğit: ‘’Eğitim Emekçileri Geçinmekte Zorlandığı Bir Dönemi Yaşıyor ‘’

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, eğitim döneminin ara tatilini değerlendirerek, Ekonomik koşulların gittikçe zorladığı ve eğitim emekçilerinin geçinemediği bir dönemi yaşadıklarını söyledi.

 Başkan Yiğit: ‘’Eğitim Emekçileri Geçinmekte Zorlandığı Bir Dönemi Yaşıyor ‘’

Özgür Ulaş Yiğit eğitim emekçilerinin giderek zorlaşan ekonomik şartlar altında geçinemediğini belirterek, “Öncelikle açlık sınırının biraz üstünde yoksulluk sınırının çok çok altında maaşlar alarak geçim savaşı vermesine rağmen yılmadan ülkemizin geleceği çocuklarımız için çalışan eğitim emekçilerimizi gösterdikleri çabaları için kutluyorum. İyi tatiller diyemiyorum çünkü eğitim emekçilerimiz için tatil artık tatlı bir hayal. Eğitimin ötelenerek tamamen öğretime odaklı bir sistemde, beslenme çantalarını bile doğru düzgün dolduramayan, sabahın kör vaktinde ve akşamın karanlığında okullarına gidip gelmek zorunda kalan, okul kantinlerinin yanından dahi geçemeyen, derslerini yarı aç yarı tok dinlemek zorunda kalan sevgili öğrenciler, her şeye rağmen bu ülkenin geleceğinin tüm sorumluluğu sizlerin omuzlarında olacaktır. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün izinde aklın, bilimin ve liyakatin temel alındığı Türkiye için tüm zorluklara rağmen yılmadan çalışmak zorundasınız” dedi.

LGS ve YKS’ de, çok açık bir şekilde fırsat eşitsizliği oluşacak

Asrın felaketi olan ve 11 ili etkileyen depremden dolayı deprem bölgesindeki öğrenciler için LGS ve YKS’ de bir fırsat eşitsizliğinin yaşanacağına dikkat çeken Özgür Ulaş Yiğit, “Ne yazık ki ara tatil sona erdiği gün ulusumuzu yasa boğan çok büyük bir deprem felaketi yaşadık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifa ve yakınlarını kaybedenlere de sabırlar diliyoruz. ‘Asrın felaketi’ olarak nitelense de insan hatasının, aymazlığın nelere mal olabileceğini tarife sığmaz acılar şeklinde yaşadık.  Okulların yıkıldığı, yeterli sayıda öğretmenin bulunmadığı, elektriğin olmadığı bu ortamda, zorlu koşullarda yaşama mücadelesi veren sevgili öğrencilerimiz için girecekleri LGS ve YKS’ de çok açık bir fırsat eşitsizliği olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı bu öğrencilerimize kontenjan ayırmalıdır, aksi halde çocuklarımızın umutları da enkaz altında kalmış olacaktır. Bu şartlar altında tüm eğitim emekçilerimizin ve öğrencilerimizin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

AdminAdmin