GÜNCEL

Başkan Veysel Karabulut : ‘’Geleceğimiz İçin Nadas Alan Kalmasın’’

Tarım Bakanlığının “Ekilmeyen Bir Karış Toprak Kalmasın” anlayışı ile desteklediği “Nadas Alanlarını Yeşil Mercimekle Daralt Projesi” ve “Ek Tohumun Sertifikalısını Üret Kimyonun ve Nohutun Kaliteli ve Verimlisini projeleri kapsamında Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde yeşil mercimek ve kimyon tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Tohum dağıtım törenine Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut, İlçe Protokolü, Kurum Amirleri, STK Temsilcileri ve üreticiler katıldı.

 Başkan  Veysel Karabulut : ‘’Geleceğimiz İçin Nadas Alan Kalmasın’’

Tarım Bakanlığının “Ekilmeyen Bir Karış Toprak Kalmasın” anlayışı ile desteklediği “Nadas Alanlarını Yeşil Mercimekle Daralt Projesi” ve “Ek Tohumun Sertifikalısını Üret Kimyonun Kaliteli ve Verimlisini projeleri kapsamında Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde yeşil mercimek , Nohut  kimyon tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Tohum dağıtım törenine Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut, İlçe Protokolü, Kurum Amirleri, STK Temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir

Cihanbeyli ‘de yeşil mercimek ve kimyon tohumu dağıtımında konuşan Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut, İlçede işlenmeyen veya nadasa bırakılan arazilerin tarımsal üretime kazandırılacağını belirtti.

Bir 5 kişi ve yazı görseli olabilir

"Tarım Ve Gıda Stratejik Bir Sektör"

Başkan Karabulut , uzun yıllardır her platformda dile getirdiğimiz nadas alanları ve atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması taleplerimizi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılık bulmasının ve 2021 yılından bu yana desteklenmesinin, sektör açısından önemli bir kazanım, moral ve motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.

Bir 12 kişi, ambulans, van ve yazı görseli olabilir

Tarım ve gıda sektörünün önemine işaret eden Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut, "Pandemi süreci, iklim değişikliği, kuraklık, su kısıtı gibi unsurlar ile halen devam eden Rusya-Ukrayna savaşı, tarım ve gıda sektörünün artık bir milli güvenlik meselesi olduğunu açıkça göstermiştir. Tarım ve gıda şu an enerji gibi, savunma sanayi gibi stratejik bir sektördür. Ve gelecekte çok daha değerli bir konuma ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.

Bir 13 kişi görseli olabilir

AdminAdmin