YEREL

Başkan Veysel Akbulut ; ‘’Yabancı işçiler kayıt altına alınsın’’

16.03.2023 Perşembe günü Cihanbeyli ziraat odasında üreticiler ve hayvancılar bir araya gelerek yabancı uyruklu tarım işçileri ve çobanları çalışma şartları ve ücretleri konusunda ziraat odası başkanını ziyaret ederek sıkıntılarını dile getirdiler.

 Başkan Veysel Akbulut  ; ‘’Yabancı işçiler  kayıt altına alınsın’’

Tarım ve hayvancılığın üretim sezonunun başlamasıyla birlikte tarım işçileri ve çobanlar yüksek maaş istemekteler. Üreticiler ve hayvan sahipleri bu ücretlere itiraz ettiler. Bu işçiler ülkemizde kayıt dışı çalışmaktadırlar, onun için herhangi bir yasal maaş hakları yoktur. Resmi açıklama olmamıştır. Üretimin kesintiye uğramaması için üreticiler, Cihanbeyli ziraat odasını tavsiye niteliğinde karar alınması ve bu sıkıntıların ilgili kurumlara iletilmesi istenmiştir. Yabancı işçi çalıştıran işverenlerin güvenlik kuvvetlerine ve göç idaresi müdürlüğüne bildirilmesi ve kayıt altına alınması istenmiştir. Ziraat odası başkanı Veysel Akbulut, yapılacak iş hacmine göre veya yapacağı işe göre ücretin belirlenmesini istedi.

Bir 11 kişi, ayakta duran insanlar, oturan insanlar ve şunu diyen bir yazı 'ŞKG RAAT ODASI BAŞKANLIĞ' görseli olabilir

Muhtarlar, üreticiler, meclis üyeleri ve yönetim kurulu başkanı Veysel Akbulut toplantıda bütün Konya ziraat odalarıyla konuştuğunu televizyon programı yapıldığını genel merkez Türkiye ziraat odaları birliği başkanıyla, koordinasyon başkanı ak parti tarımdan sorumlu milletvekili ile görüştüğünü ve ilçe mülki amirine konuyla alakalı bilgilendirme yaptığını açıkladı.

Diğer ilçelerinde yaptıkları toplantıdan çıkan karar göz önüne alınarak toplantıda istişare sonucu mevsimlik çalışan işçilerin yevmiyesi gündelik bedeli 350 TL, aylık maaşları 10.000 TL masrafları işverene ait olacak şekilde belirlenmiştir.

Bir 5 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

İlçemizde çalışanların belgesi olmayanların göç idaresi ve güvenlik kuvvetlerine bildirilmesine, uygunsuz toplumun düzenini bozanların da güvenlik kuvvetlerine bildirilmesi, yurtdışı yapılmasına tavsiye niteliğinde karar alınması kararlaştırılmıştır.

Bir 11 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

AdminAdmin