ureticihaber.com
HV
02 HAZİRAN Pazar 07:04

Başkan Ustaoğlu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

GÜNCEL
Başkan Ustaoğlu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Başkan Ustaoğlu, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a ayak basarak, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilanı ile taçlanacak büyük yolculuğun ilk adımının bu tarihte atıldığını kaydetti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını 105. yıl dönümünü kutlamanın büyük gururunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Ustaoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, eşi görülmemiş bir kararlılıkla 19 Mayıs 1919'da memleketin tam bağımsızlığı için Samsun’a adım atmıştır. Milli Mücadelenin başladığı bu tarihten itibaren de mücadele ruhu, azmi, gayreti ve fedakarlığı ilmek ilmek işlenerek, hem cephede, hem masada kazanan milletimiz olmuştur. Halkın egemenliğine dayanan tam bağımsız Türkiye hayalinin ilk ateşinin yakıldığı yer Samsun'dur, tarih 19 Mayıs 1919'dur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul Boğazında İngiliz işgal gemilerini gördüğünde, yanındaki yaverine dönüp, "geldikleri gibi giderler" demişti. Nitekim öyle de oldu. Geldikleri gibi gittiler.

Sevgili Gençler,

"Atatürk’ün idealindeki gençlik olarak durum ve şartlar ne olursa olsun, geleceğin sizin elinizde olduğunu asla aklınızdan çıkarmamalısınız. Umudu yeşertecek de, yaşatacak olan da sizin kararlı duruşunuz olacaktır. Sizler, yorulsanız dahi, dinlenmeden yürümeye devam edeceksiniz. Asla ve asla yorulmak, vazgeçmek, pes etmek yok. Çünkü sizler, Mustafa Kemal’in milletin kaderini nasıl değiştirebileceğini okumuş, anlamış ve bugün de o ruhu taşıyan bir nesilsiniz. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayısta yaktığı bağımsızlık meşalesini, sizlere emanet etmiş, bunun nişanesi olarak da 19 Mayıs bayramını sizlere armağan etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlık mücadelemizin 105. yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere cennet vatanımız için bugüne kadar canlarını vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR