GÜNCEL

Başkan Ürün : “Cumhur İttifakının seçim çalışmalarına destek olacağım”

Ramazan ayı dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma ayıdır aynı zamanda. İftar vaktinde kurulan kardeşlik sofraları da bu birlikteliğin en güzel nişanesi. Bu kapsamda Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Eski Konya Milletvekili ve AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi Docent Dr. Halil Ürün, düzenlediği iftar sofrasında sevenleriyle bir araya geldi.

Başkan Ürün : “Cumhur İttifakının seçim çalışmalarına destek olacağım”

AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Halil Ürün, dayanışmanın arttığı ramazan ayında düzenlediği “Kardeşlik Sofrası” adlı iftar programında sevenleriyle bir araya geldi. İftar programına siyasiler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Ürün ailesinin çok sayıda sevenleri katıldı.

Kısa bir konuşma yapan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Bugün önemli bir davette bir araya geldik. Ülkemiz seçim atmosferine girdi. Önümüzde önemli bir seçim var. Cumhur ittifakı olarak bu seçimde güçlü yürüyüşümüzü devam ettireceğiz” dedi.

Bir zamanlar kent yönetimine ve Konya siyasetine yön veren isimlerdendi Halil Ürün. 1989 yılındaki yerel seçimler sonrası Konya’yı yıllarca yönetti.

Türkiye seçime gün sayıyor. 14 Mayıs’ta ülkenin kaderini değiştirecek olan seçimlere de vurgu yapan Başkan Halil Ürün: “Hepinizle geçmişe dayanan ciddi birlikteliklerimiz, beraberliklerimiz, hukukumuz var. Hepimiz belli dönemlerde her zaman dik durduk ve dik durmaya da devam edeceğiz. Cumhur ittifakının sahadaki çalışmalarına bende katılacağım ve sonuna kadar lider Recep Tayyip Erdoğan’a destek olacağım” dedi.

“Ülke, emirleri dışardan alan zihinlere teslim edilmez”

“Türkiye’nin başında yerli ve milli bir düşünce hâkim olmalı” diyen Ürün, ülkenin emirleri dışardan alan zihinlere asla teslim edilmemesini istedi. Terör örgütü PKK’yla siyasi bağı olan HDP’nin de içinde bulunduğu Millet İttifakını sert bir dille eleştiren Başkan Ürün, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Talimatları başka yerlerden alanlarla bu iş yürümez. Tehlikeleri görün ve tuzağa düşmeyin. 6’lı, 7’li masa diyorlar. Kimin ne yaptığı belli değil. Masanın altındaki kişilerde başka bağlarla Türkiye’nin bölünmesine hizmet etme sevdasında. Bunlarla asla yol yürünmez, bunlara asla devletin idaresi verilmez. Kimsenin bu ülkeyi bölmesine müsaade etmeyeceğiz.”

Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Halil Ürün, ilerlemiş yaşına rağmen Cumhur İttifakının seçim çalışmalarına katılıp, destek olacağını da salonda ilan etti.

AdminAdmin