GÜNCEL

Başkan Şen : ‘’Taksi Duraklarındaki Ticari Taksi Eksikliği Giderildi’’

Konya Şoförler Odası Başkanı Ahmet Şen, Konya'daki ticari taksi eksikliğinin giderilerek, vatandaşların rahatlatıldığını söyledi.

  Başkan Şen : ‘’Taksi Duraklarındaki Ticari Taksi Eksikliği Giderildi’’

73Konuyla ilgili bilgi veren Konya Şoförler Odası Başkanı Ahmet Şen; "Odamıza vatandaştan gelen talep üzerine,Konya şoför nakliyeci ve otomobilciler esnaf odası başkanlığı veKonya Büyükşehir Belediyesi UKOME iş birliğiyle İstasyon, Meram Tıp ve Farabi Hastanesi Taksi Duraklarında ticari taksi yetersizliğinden, anılan taksi duraklarına mevcut ticari taksilerden ilave yapılacaktır. Alınan kararın ardından odamız üyesi esnaftan 21/09/2022 – 30/09/2022 tarihleri arasında başvuru talebi alındı. Taksici esnaflarımızdan İstasyon Taksi Durağı için 198, Meram Tıp Taksi Durağı için 199, Farabi Hastanesi Taksi Durağı için 66 esnaf çalışmak için müracaatta bulundu. Müracaatta bulunan esnaf içerisinden 08/10/2022 tarihinde noter huzurunda çekiliş yapıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Konferans Salonunda gerçekleştirdiğimiz çekilişe başvuru yapan esnaflarımız katıldı. 7. Noter huzurunda yapılan çekilişte toplam olarak 14 asil ve 14 yedek olmak üzere esnaf belirlendi. 4 esnaf İstasyon Taksi Durağında, 6 esnaf Meram Tıp Taksi Durağında, 4 esnaf ise Farabi Hastanesi Taksi Durağında çalışma hakkı kazandı" dedi.

Ahmet Şen, İstasyon ’da 30, Meram Tıp’ta 14, Farabi Hastanesinde 10 taksinin çalışacağını ifade ederek, "Ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemden geçen taksici esnafına çalışma imkânı sağladığı ve vatandaşlarımıza karşı ticari taksinin eksikliğine çözüm olduğu için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay'a, esnaf adına teşekkür ediyorum. Biz Şoförler Odası olarak ticari taksi yetersiz olan taksi durakları için esnafımızdan talep topladık. 198 esnafımız İstasyon Taksi Durağında, 199 esnafımız Meram Tıp Taksi Durağında, 66 esnafımız Farabi Hastanesi'nde çalışmak için odamıza başvuruda bulundu2773. Noter huzurunda yapılan çekilişte toplam 14 esnafımızın durağı değişti. 14 esnafımızı da yedek olarak belirledik" dedi.

Noter huzurunda yapılan çekilişe katılan esnaflar, çekilişin şeffaf olarak gerçekleştirildiği için başkan Ahmet Şen teşekkür etti.

AdminAdmin